Coş, HiltonSA Oteli’nde 12 ülkenin sporcu, antrenör ve yöneticilerinin yanı sıra, hakem ile gönüllülerin katıldığı kapanış töreninde yaptığı konuşmada, 10 gün boyunca büyük özveriyle müsabakalara katılan ve yorgun düşen sporcu, hakem ve antrenörleri kutlayarak, diğer emeği geçen görevli ve gönüllülere teşekkür etti.

Başta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Spor Bakanı Suat Kılıç’ın desteğiyle gerçekleşen Dünya Şampiyona’sına ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden Coş, şöyle devam etti:

“Dünya Şampiyonası sayesinde ülkemizin ve kentimizin konukseverliği ile tanıtımı gerçekleşti. Yabancı ülke kafilelerinin güvenliği, huzur ve rahatlığı için ulaşım, tesis, beslenme, konaklama konusunda hayli titiz davrandık. ElbirliğiyleAdana’da her türlü uluslararası organizasyonun üstesinden geleceğimizi de gösterdik. Şampiyon olan Almanya ile diğer ülke sporcularını kutluyorum. Centilmenliği asla elden bırakmayan ve turnuvada 7. olan Türk Milli takımını da kutluyorum. Türk Milli takımının önümüzdeki uluslararası müsabakalarda daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum.”

Karşılaşmaları naklen veren TRT’ye de teşekkür eden Coş, ayrıca, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yöneticilerine, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile sponsor kuruluşlara da teşekkür etti.

-“EKİP ÇALIŞMASIYLA GÜVENENLERİ MAHCUP ETMEDİK”-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Dünya Şampiyonası’nın daha önceleri Antalya’ya verilmesinin gündeme geldiğini anımsatarak, “Dünya Başkanı Maureen Orchad başta olmak üzere, Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ile Asbaşkan Ali Duran Karakaya, 2008 Avrupa Gençler, 2009 Avrupa Büyükler Şampiyonası’ndaki başarımızdan dolayı, tercihlerini yine Adana’dan yana kullandılar. Valimiz Hüseyin Avni Coş’un direktifleri ve desteğiyle, bize güvenenleri mahcup etmedik. Dünya Şampiyonası’na katılan 5 kıtadan 12 ülke sporcu ve yöneticileri, spor kenti Adana’dan mutlu ayrılacaklar” dedi.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Zihni Aldırmaz, Adana’yı engelsiz kent yapmak için çaba gösterdiklerini belirterek, hizmeti geçenlere teşekkür etti.

-KATKISI BULUNANLARA PLAKET-

Dünya Başkanı Maureen Orchad ile Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ile Asbaşkan Ali Duran Karakaya, katkılarından dolayı Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile sponsor kuruluşlardan TEMSA, Adana Ticaret Odası, Nestle Su, Kent Lojistik, Algomed ile TRT’ye plaket verdiler.

Dünya Başkanı Orchad, turnuvada en fazla emeği bulunan Ali Duran Karakaya’ya plaket verdi. Karakaya’da plaketi Dünya Şampiyonası’nın Genel Koordinatörü Doç. İsmail Güneş ve gönüllüler adına aldığını söyledi.

Dünya Şampiyonası’nda en başarılı ilk 5 belirlendi. Ayrıca, en değerli oyuncu olarak da Kanada Milli Takımı’ndan Nikola Goncin seçildi. Daha sonra, DJ tarafından çalınan yerli ve yabancı müzik ile tüm sporcu, antrenör, hakem ve gönüllüler gönüllerince doyasıya eğlendiler.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Berling, Avrupa Asbaşkanı Wlf Mehrens, Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı In Chul Shin ve diğer yetkililer katıldı.