İtalya'da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası Full kontak branşı 65 kilogramda mücadele edip ülkemize altın madalya kazandıran Elif Aybike Benli, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti.

KARALAR: ADANALI SPORCULAR GURUR KAYNAĞIMIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonlarında temsil eden sporcuların altın madalya kazanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtirken bu sporcuların Adanalı olmasının ise ayrı bir gurur olduğunu ifade etti.

Karalar,"Uluslararası organizasyonlardan elde edilen başarılar bizleri çok mutlu ediyor. Ülkemizi temsil eden sporcuların altın madalya kazanması bizleri gururlandırırken bu sporcuların Adanalı olması bizlere ayrı bir gurur veriyor. Adana'dan yıllar boyu önemli sporcular yetişti ve yetişmeye devam edecek. Bizler bu anlamda belediye olarak imkânlarımız çerçevesinde sporcularımıza her zaman yardım edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKTİRDİ

Ağabeyi ve aynı zamanda antrenörü olan Ahmet Alparslan Benli ve amcası MHP Seyhan Meclis Üyesi Rahmi Benli ile birlikte ziyarete gelen Dünya Şampiyonu Elif Aybike Benli, İtalya'da düzenlenen şampiyonada İstiklal Marşımızı okutmanın ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmenin kendisi için en büyük gurur olduğunu ifade etti.

 

AİLECE ŞAMPİYONLAR

İtalya'da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda şampiyonluğu elde eden Fırtına Spor Kulübü sporcusu Elif Aybike Benli bu gururu ailece yaşamış. Ablası Lehize Hilal Benli, Polonya'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında göğsümüzü kabartıp şampiyonluğu elde ederken ağabey Ali Göktürk Benli ismini Balkan Şampiyonu olarak duyurmuş. Bu 3 şampiyon kardeşin antrenörlüğünü ise büyük ağabey Ahmet Alparslan Benli yapmış.