Adana Demirspor Kulübü Onursal Başkanlarından Orhan Demirdal vefatının 13.yıldönümünde (23 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 11.00’de) Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında, okunulacak dualarla anılacak.

13 yıl geçmesine rağmen ağabeyleri İlhan, Remzi ve Turhan Demirdal kardeşler, Orhan Demirdal’ın yokluğuna hala alışamadıklarını söylüyorlar. Genç yaşta hayata veda eden Orhan Demirdal’ı her yıl ölüm yıldönümünde andıklarını dile getirerek şöyle konuştular:

“Orhan’ın yokluğuna hala alışamadık. Her sene ölüm yıldönümünde bizler ve Orhan’ımızın dostlarıyla kabri başında buluşuyor, dualarımızı gönderiyoruz” dediler.

Kardeşi Orhan Demirdal’ın mavi lacivertli renklere aşık olduğunu hatırlatan Turhan Demirdal, “Orhan koyu bir Adana Demirspor’luydu. Adana Demirspor ile yatar, Adana Demirspor ile kalkardı. Rahatsızlandığı dönemde bile hasta yatağında Demirspor hakkında bilgiler alırdı. ‘Adana Demirspor iyi’ denildiğinde Orhan’ımın gözlerinin içi gülerdi. Orhan’ımızı asla unutmayacağız ve yaşadığımız sürece anmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İMPARATOR YIKILMIŞTI

Orhan Demirdal’ın vefatı, İmparator Fatih Terim’i de adeta gözyaşlarına boğmuştu. Fatih Terim genç takımda oynarken Orhan Demirdal’in dikkatini çekmiş ve futbolcu olmasında emeği olanlardan biriydi. Adana’nın soylu ailelerinden olan Demirdal Ailesinin 6 çocuğundan biri olan Orhan Demirdal 1943 doğumluydu. Ankara Yüksek Ticaret Okulu’nu birincilikle bitirme başarısını göstermişti. O yıllarda Adana Demirspor kulübünün ısrarları ile yüzmeye başladı. Muharrem Gülergin’in de talebesi olan Orhan Demirdal yüzmede rekor üstüne rekor kırıyordu. 1965-70’li yıllarda Adana Demirspor forması altında büyük başarılara imza attı. Daha sonraki yıllarda kulüpte görev üstlenen Orhan Demirdal; yöneticilik yaptığı yıllarda genç takımda forma giyen Fatih Terim’i izleyerek, yetenekli bulduğu bu genç için yöneticilerle görüşüp onu A takıma yükselmesinde başrol oynayan isimdi.

Orhan Demirdal yöneticiliği bıraktığında Adana Demirspor’un onursal başkanıydı. Demirdal’ın hayatı bir kaç yıl önce yakalandığı kan kanseri hastalığıyla allak-bullak olmuştu. Tedav için Terim’in tavsiyesi ile İsrail’e giden Demirdal 2001 yılında 58 yaşında hayata gözlerini yumdu.