ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü’nün Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği Onlar Engelleri Yendi Ya Siz Bedensel Engellilerde Spor Aktiviteleri, kampüs içinde bulunan Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda dezavantajlı insanları buluşturdu. Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin de katkı sunduğu etkinlikte, dezavantajlı bireylere uygun branşlarda müsabakalar yapıldı.
‘DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ’
Etkinliğin açılışında engelli sporculara hitap eden Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2 milyon 200 bin nüfusun yaşadığı 14 bin kilometre karelik sorumluluk alanında yol, içme suyu, kanalizasyon, ulaşık, ekmek, temizlik, yeşil alan, kırsal kalkınma, eğitim, kültür ve sanat hizmetleriyle, dinamik, planlı, modern ve çağdaş belediyeciliğin örneklerini verdiğini anlattı.
Başkan Hüseyin Sözlü’nün selam ve sevgilerini ileten Başkan Vekili Akyürek, “Adanalı hemşehrilerimize verdiğimiz hizmetler arasında dezavantajlı bireyle yönelik hizmetlerimiz sunduğumuz hizmetlerden büyük keyif ve mutluluk duyuyoruz. Çünkü hayat her yaşta ve her şekilde güzel. Dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşama sevincini arttırmak, özgüvenlerine katkıda bulunmak, hayatı tutunmalarını sağlamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Dezavantajlı bireylerin ailerinin hizmetinde olmak da en ulvi, en büyük görevlerimizdendir. Bu amaç doğrultusunda gerek sivil toplum örgütleriyle, gerekse üniversitelerimizle her türlü projeye açığız. Dezavantajlı vatandaşlarımızın her konuda yanında olmayı, desteklerimizin süreceğinin bilinmesini isteriz” dedi. 
BÜYÜKŞEHİR’İN GENÇLİK HİZMETLERİ TANITILDI
Başkan Vekili Akyürek, daha sonra Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ve ÇÜ’lü akademisyenlerle birlikte masa tenisi müsabakalarını izledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı da etkinlik kapsamında stand açıp, verilen hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Amatör spor branşlarında yürütülen etkinliklere sponsor desteği olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik hizmetleriyle ilgili broşürler de stant ziyaretçilerine dağıtıldı.