'Beni göreve Başkan Bayram Akgül getirdi.Başkanın daveti üzerine gittim ve yapılan teklifi de kabul ettim.Şunu söylüyorum, netice olarak kendi kararlarımı kendim verebilecek bir insanım. Yapım da böyle.O nedenle bizim için icazet gereken bir olayımız olmamıştır.Çünkü kendi kararlarımı kendim veririm. Ama fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşırız ancak bu düşüncede son kararı ben veririm.Adanaspor Başkanının davetine icabet ettim, sonra Adanasporla ilgili teklif geldi.Biz de Adanaspor'a para dahi konuşmadan bize ihtiyacı olduğunu bir dönemde görevde olma kararını kendim verdim. bu olayın neticesi budur."

'Ben Adanaspor'a, Adana'ya ve Adanalılara hizmet etmek için buradayım.' diyen Ercan Albay, "Bütün herkesin de geldiğim günden bu yana memnuniyetini gözlemliyorum.En azından içimizden biri bizim kadar bize hizmet edecek diye düşünüyorlar.Onun dışında kimsenin farklı düşünmesini istemiyoruz. Bu beklenti herkesi mutlu ediyor. Biz de bunların mutlu ve huzurlu olması için gecemizi gündüzümüze katarak Adanaspor'a hizmet etmek için mücadele ediyoruz.Biz Adanalı insanın maçtan sonra evine mutlu ve huzurlu gitmesini istiyoruz. Onlar da bunu biliyor.Onu bildikleri içinde bizim de hizmetimiz karşılıksız kalmıyor. Sonuç olarak iki haftadır onları üzüyoruz, inşaallah bundan sonra üzmeyeceğiz"dedi

Manisaspor maçında netice itibariyle mağlup olduklarını ama bunu haketmediklerini ifade eden Albay,'Birinci devre oynanan  iyi oyun var ama ikinci devre oyunun kontrolünü kaçırdık.Tekrar toparlamak istediğimizde ikinci golün gelmesi dengemizi bozdu. Bariz yediğimiz gol var, atamadığımız gol var. Şanlısızlık var. Sonuç olarak bu haftanın kayıp olması bizi üzdü' ifadelerini kullandı.Zor bir döneme gireceklerini,Kahramanmaraş, hafta için İstanbul Büyükşehir ve sonrasında Tavşanlı maçlarını oynayacaklarını hatırlatan Ercan Albay, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bizim de tekerimizin düz dönmesi lazım. Hedefimiz galibiyet olacak.Çünkü galibiyete ihtiyacımız var. Yenemiyorsan yenilmemeyi de düşünmek gerekiyor. 3 puanla dönme mücadelesini ortaya koymalıyız. Toparlanmamız açısından mutlaka puan ve puanlar almalıyız. Kahramanmaraş maçından iyi sonuçlar almamız gerekiyor. Şu an itibariyle Cem hariç tüm oyuncular takım idmanına katılıyor. Kozan ve Ceyhan ile oynanacak maçlarımız var. Bu maçlarda yapmamız gerekenleri yapacağız. Hazır takım değiliz, başka takımların da teklifi vardı ama biz bu maçları tercih ettik. Oyunu etkileyebilecek konularla ilgili çalışmaları yapabilmemiz önemliydi, bu nedenle Ceyhan ve Kozan maçlarını tercih ettik. Her gün çift antrenman yapacağız. Oynayanlar sahada oynayacak, oynamayanlar antrenmana devam edecekler.Hafta sonuna kadar yoğun tempo içinde çalışacağız."

Bir haftada üç maç

Milli maç arasından sonra PTT 1.Lig takımlarını zorlu bir hafta bekliyor. PTT 1.Lig ekipleri 1 hafta içerisinde 3 karşılaşma oynayacaklar. Adanaspor önümüzdeki hafta Kahramanmaraşspor ile deplasmanda karşılaştıktan sonra 3 gün sonra hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Adana'da ağırlayacak. Bu maçtan sonra da Adanaspor Tavşanlı Linyitspor ile deplasmanda oynayacak. turuncu-Beyazlı takım 1 haftada üç maç yapacak.

Cumartesi Ceyhan, Pazar günü Kozan

Adanaspor, Milli maç arasını en iyi şekilde değerlendirmeyi planlıyor. Turuncu-Beyazlı takım cumartesi günü Ceyhanspor ile Ceyhan'da karşılaşacak. Ceyhanspor'un açılışına katılacak olan Adanaspor pazar günü de Adana'da Osman Yereşen Tesisleri'nde Kozanspor ile ikinci özel maçını oynayacak.Ceyhan'daki karşılaşma 16.30'da başlayacak. Adana'daki Kozan maçının ise saat 16.00'da başlayacağı açıklandı..

Marco'nun orta alan katkı koyması bekleniyor

Yeni transfer Marco Vucetiç'in orta alana katkı koyması bekleniyor. Büyük umutlarla geçtiğimiz hafta transfer edilen Marco Vucetiç, hafta sonu oynanacak özel maçların birinde oynatılacağı ve daha net bilgi sahibi olunacağı belirtildi. Marco'nun takıma girmesiyle birlikte orta alanda büyük bir sorunun çözüleceği ifade ediliyor. Vucetiç'in tam bir ön libero olduğu ve Adanaspor'un orta alandaki bu sıkıntısını çözmesi bekleniyor..

Fabiano özel maçta oynayacak

Turuncu-Beyazlı takımın sezon başında transfer ettiği ancak Kartepe kampının son günlerinde sakatlanan Fabiano Oliveria'nın hafta sonu oynanacak olan özel maçlarda oynatılacağı öğrenildi. Teknik Direktör Ercan Albay'ın, Fabiano'yu Ceyhanspor ya da Kozan maçlarından birinde oynatarak son halini görmek istediği ifade edildi. Brezilyalı golcünün Kahramanmaraşspor ile oynanacak olan maça kadar hazır hale getirileceği belirtildi.