ASKF yönetim kurulunun 22.05.2018 tarihinde  yaptığı toplantıda ASKF tüzüğünün 35. Maddesine istinaden  Genel Sekreterlik ve Yönetim Kurulu üyeliğinden Başkan Yardımcısı Metin Eker ile birlikte düşürülen Ercan Atalay, olayın kasıtlı yapıldığını söyledi.

Atalay yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Yaklaşık 8 ay önce göreve geldik. Bu yönetim ile birlikte kader birliği yaptık.  Seçimden sonra  Genel Sekreterlik görevine getirildim. Toplantı yazışmalarını ben yapıyordum… Bu doğrultuda ASKF adı altında Whatsapp grubu kurduk ve bu grup üzerinde toplantı tarih ve saatlerini bildiriyorduk. Görevden alınmamızın gerekçesini  son iki toplantıya katılmamamızdan dolayı olduğu söylendi.  Oysa ki, yönetim kurulu toplantısının olacağı tarih bize tebliğ edilmemişti. Toplantıdan haberimiz yoktu.  Sadece yönetim kurulundaki diğer arkadaşlara telefon açılarak davet edilmiş. Bize telefon dahi açılmadı. Ayrıca ASKF  internet sitemiz var. Yani haber sitesi. ASKF’nin  ve amatör kulüplerin faaliyetlerinin  yer aldığı bir site.  Bu siteye  mesaj yazıldığı ifade ediliyor. Onu da görmedik. Çünkü, burası haber sitesi ve sürekli bakılan takip edilen bir yer değil. Şimdiye kadar hiçbir yönetim kurulu toplantı tarihi buradan bildirilmemiştir. Toplantı mesajları sadece Whatsapp grubundan yazılıyordu. Görevden alındığımı da gazeteden okuyorum. Henüz bana tebliğ edilmedi. Kader birliği yaptığınız arkadaşlarınızın görevden alınmanızı anında gazete yoluyla da duyurması düşündürücü”

“İşin aslı aslında tüzük gereği görevden alınmadık.  Başkan yardımcısı Metin Eker arkadaşım ile birlikte yönetim kurulu toplantılarında bazı kararlara karşı çıkmamızdan dolayı bu tüzüğü işleme koydular. Aslında   1 mayıs tarihinde milletvekili adaylığı için Ankara’ya gittim. Dönüşte yönetim kurulu toplantısı vardı ve toplantı öncesinde  Başkan Ahmet Bozan ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile konuşarak, seçim süresince bana izin verilmesini istedim ve onay aldım. Tabii izin talebimi sözlü olarak bildirdim ve iyi niyetlerine güvenerek yazıya dökmedim.  Aslında iki toplantıya değil izin aldıktan sonra bir toplantıya katılamadım. Bu süreç devam ederken Başkan Ahmet Bozan,  istifa etmem gerektiğini,  bağlı bulunduğumuz  Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı  Ali Düşmez’in de bu görüşte olduğunu bildirdi. Ancak ben  Genel Başkan Ali Düşmez, Genel Sekreter Adnan Ersan,   Yüksek Seçim Kurulu ve Dernekler il müdürlüğüyle yaptığım görüşmede  Dernekler yasasına göre bağlı olduğumuzdan ve Devlet Memuru statüsünde olmadığımdan dolayı istifa etmemin şart olmadığını bildirildi. Kaldı ki, Genel Başkanımız Ali Düşmez, benim istifa edip etmeyeceğim konusundan da haberinin  olmadığını söyledi.”