Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu fabrikasıyla Türkiye’nin tüm bölgelerine tarım ilacı ve bitki besleme ürünleri sunan Ertar Kimya, futbol turnuvası düzenledi.
Adana Demirspor Muharrem Gülergin Altyapı Tesisleri’nde gerçekleşen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan ‘2014 Ertar Kimya Futbol Turnuvası’nda fabrika ve Çukurova Bölge Müdürlüğü’nde çalışanların oluşturduğu 6 takım kıyasıya mücadele etti.
Ertar Kimya’nın ürettiği ilaç isimlerinden oluşan Fire, Benidor, Pascall, Daystar, Dalton ve Samuray takımları arasındaki karşılaşmalarda şampiyonluğa ulaşan Fire takımı oldu. Şampiyonluk kupasını Ertar Kimya Genel Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Feyzullah Korkut’un elinden alan çalışanlar büyük sevinç yaşadı. 
Turnuvanın centilmence geçmesinden duyduğu mutluluğu paylaşan Feyzullah Korkut, “Bizlere, Adana Demirspor Muharrem Gülergin Altyapı Tesisleri’nin kapılarını açan Kartal Yaşar’a ve Adana Demirspor Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan her takım kupayı hak ediyor. Çalışanlar arasındaki kaynaşma, sevgi, saygı ve ekip ruhunu geliştirmek adına düzenlediğimiz turnuvayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

ERTAR KİMYA HAKKINDA
Adana’da kurulu Ertar Kimya’nın tarım ilacı üreten bir firma olduğuna işaret eden Korkut, “Bitki besleme ürünlerinden dünyaca ünlü Biolchim firmasının Türkiye distribütörlüğünü de üstleniyoruz. Tarımın kalbi Adana’da atıyor. Biz de Ertar olarak Adana’da konumlandık ve üretimi burada yapıyoruz. Servisimizi Adana’da yoğunlaştırırken Türkiye firması olma yolunda hızla ilerledik. Türkiye’nin 7 bölgesindeki tüm çiftçilere ürün hizmeti veriyoruz. Yüzde 80 Adana ağırlıklı olmak üzere toplam 125 çalışanımız var. Adana ekonomisine katkı sağlarken, ürettiğimiz ürünlerin çiftçiye sağladığı fayda açısından ve yurtdışına yaptığımız ihracatla da Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.