Mustafalar Köyü Mesire alanında yapılacak olan şenliklere bütün vatandaşları davet eden Başkan Çelikcan ''Bütün Adanalı vatandaşlarımızı hafta sonu yapılacak olan etkinliğimize bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.
15 ÜLKE VE 500'DEN FAZLA SPORCU KATILACAK
 Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakalarına dünyanın birçok ülkesinden sporcuların katılımıyla Uluslararası bir organizasyon olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Müsabakalara Türk sporcularla birlikte 15 Avrupa ve Asya ülkesinden 500 sporcu katılıyor. Bu yıl müsabakalarda dünyada şovları ile ünlü Kırgız süvari okçuları da bulunuyor. Kırgız gösteri gurubu, at üzerinde kendilerini ateşe vererek yaptıkları atlı akrobasi gösterileri Yüreğir’de seyirci ile buluşuyor.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun davetinde yapılan organizasyonun atlı ayağı Kayseri Atlı Okçuluk Spor Başkanı Sami GENEL tarafından, yaya okçuluk ayağı ise Kemankeş Okçuluk Kulüp Başkanı, Dünya Geleneksel okçuluk Federasyonu Başkan Yardımcısı Metin ATEŞ tarafından yönetilmektedir.
Müsabakaların yapılacağı alanda ise ok, yay, ve geleneksel el sanatları ürünlerinin sergileneceği stantlarda yer alacak. 

TÜRKİYE'DE İLKLER YAŞANACAK
Türkiye'de ilk Kulvarında dünyanın en büyük organizasyonu olan Yüreğir ETRAC Yüreğir Kaymakamlığı ve Yüreğir Belediyesi organize ediyor. Müsabaka ve şenlikler Adana için bir ilk olacağı gibi Ülkemiz adına da ilkler yaşanması beklenmektedir. Türkiye’de ilk kez Çevgan yani Batılıların “ Polo” dediği Orta Asya sporunun gösteri müsabakası yapılacaktır.  Atlı okçuluk, atlı akrobasi, atlı cirit ve bir Orta Asya sporu olan  “Gökbörü” sporu da ilk kez Adana’da seyirciler ile buluşacaktır.
Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları Gençlik ve Spor Bakanlığı ve  THY'nin ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.' diyerek önemli bir organizasyon gerçekleştireceklerini belirtti.
Program Akışı 
08 Ekim 2016 
Saat: 09.30  Yarışmalar / Mustafalar Mesire Alanı
12 Kategoride sporcuların ter dökeceği  yaya ve atlı okçuluk yarışmaları 
Saat:13.00    Yemek / Adana Yöresine ait etli bulgur pilavı ve irmik helvası.
Saat:13.15    Gösteriler
Saat:14:00    Müsabakalar 
09 Ekim 2016 
Saat: 10.00  Kahvaltı  / Mustafalar Mesire Alanı
Pazar günü ise saat 10.00'da kahvaltı programı ile başlayacak programda gösteriler ve ödül töreni olacaktır. Burada Türkiye'de Adana'da ilkler gerçekleşecek. 
Saat: 13.00 Gösteriler
Azerbaycan Milli Takımı Polo (Çevgan) atın üzerinde kaleye gol atma gösteri müsabakaları yapılacak. Bunun yanı sıra Orta Asya sporlarından Gökbörü gösteri müsabakaları gerçekleştirilecek.
Saat:16.00 Ödül Töreni