Feke’de, ata sporu Türk güreşi adına büyük heyecan ve coşku yaşandı. 3 kategoride toplam 550 sporcunun katıldığı güreşlerde, başpehlivanlık için, Türkiye’nin yıldızı 50 güreşçi er meydanına çıktı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına güreşen Ali Rıza Kaya, finalde rakibi Yasin Kılıç'ı yenerek şampiyon oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adalet ve Kalkınma Partisi
Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Saimbeyli, İmamoğlu, Karaisalı, Tufanbeyli ilçe belediye başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi  İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Soner Deniz, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ateşbak, Büyükşehir bürokratları, konuklar ve Fekeliler katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konuşmasına şehitleri rahmetle anarak başladı. 15 Temmuz gecesi, milletin demokrasiye sahip çıkmasının ardından, bundan sonra kimsenin böyle bir kalkışmaya teşebbüs edemeyeceğine inandığını vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, demokrasi şehitlerini de minnetle ve rahmetle andığını açıkladı.

ATA SPORUMUZA ÇOK GÜZEL BİR HİZMET
Başkan Sözlü, “Ata sporumuz adına bir turnuva, Karacaoğlan’ın diyarı Feke’de yapılıyor. Karacaoğlun’ı da anıyoruz ve aynı anda ata sporumuza hizmet ediyoruz. Bugün ata sporumuza hizmet etmiş çok değerli güreş adamlarımız var burada. Elbette Feke’ye yaptığımız ve yapacağımız çok hizmet mevcut fakat bu tür kültürel ve geleneksel hizmetleri de, milletimize olan saygımızdan ve geleneklerimize bağlılığımızdan dolayı keyifle gerçekleştiriyoruz.
Feke’de olmaktan mutluyuz ve burayı seviyoruz. İnşallah dönemimiz boyunca göreceksiniz ki buraya, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan oranda hizmet götüreceğiz. Kırsal kalkınmaya önem veriyoruz. Halkımızın yerinde kalkınmasına ve mutlu olmasına olanak tanıma yolunda çok iş yapıyoruz. Burada genç ve yetişmiş pehlivanlarımıza, er meydanında güreşenlerin tamamına ve bugünün hayata geçmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ADANA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ’IN SELAMLARINI GETİRDİ
Spordan Sorumlu Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır da, Türk Sporu’na destek veren tüm birimleri kutladı. Çakır, Türk Sporu’nun uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil edilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Çakır, Feke’deki güreşlere katılamayan Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın selamlarını getirdiğini duyurdu.

BİRLİK OLURSAK SORUNLARI ÇÖZERİZ
Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, güreşlere katılan sporculara ve konuklara teşekkür etti. Vatan uğruna, demokrasi uğruna şehit olan asker, güvenlik güçleri ve halktan insanlar için Allah’tan rahmet dileyen Ahmet Sel, Türkiye’nin; iktidarı, muhalefeti ve bütün insanlarıyla birlikte olduğu sürece sorunların üstesinden gelineceğine inandığını kaydetti.

YENİ SPORCULAR YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK
Türklerin geçmişten bu yana gerektiğinde çok iyi savaşan bir toplum olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Sel, “Savaşmadığımız zamanlarda da güreşirmişiz, ok ve cirit atarmışız. Ata sporumuz güreşin Feke’de de kök salması ve yeni sporcular yetişmesine olanak tanınması için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in desteğiyle Feke Karacaoğlan Karakucak Güreşleri’nin bu yıl 2’incisini düzenliyoruz. Bize destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’na, katkı koyan herkese minnettarlıklarımızı iletiyoruz” diye konuştu.

GÜREŞ AĞASI AHMET SEL
Güreş Ağası seçilen Feke Belediye Başkanı Ahmet Ahmet Sel’e, Güreş Ağalığı sembolü olan tespihi Vali Yardımcısı Şükrü Çakır teslim etti. Ağalığın kendisi için sürpriz olduğunu belirten Başkan Ahmet Sel,  Fekeliler ve Güreş camiası adına ağalığı onurla kabul ettiğini kaydetti. Ahmet Sel, geleneksel ağa kıyafeti giydi. Ağalık koçu, ağa seçilen Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel tarafından şehit ailelerine bağışlandı.

DEĞERLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ
Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, ata sporu güreşi yaşatmanın çok önemli olduğunu belirtti. Varlı, aynı şekilde Karacaoğlan’ın da önemli bir şair, ozan ve aşık olduğunu ifade ederek, her iki değerin aynı anda anılmasının önemine değindi. Varlı, programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Avrupa ve dünya şampiyonu, Kırkpınar şampiyonu star güreşçilerle görüşmeleri yaparak, onları Feke Karacaoğlan Karakucak Güreşleri’ne getiren Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Güreş Şube Müdürü Ali İhsan Ariç, toplamda 550, başpehlivanlık için de 50 güreşçinin Feke’de er meydanına çıktığını açıkladı.
Toplamda 36 bin lira ödülün dağıtıldığı güreşlerde; büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde mücadele edildi.

BAŞPEHLİVAN ALİ RIZA KAYA OLDU
Başpehlivanlığı; güreşlere Kahramanmaraş bölgesinden katılan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü temsil eden Ali Rıza Kaya, rakibi Yasin Kılıç'ı yenerek kazandı.

Güreşlerin ardından akşam da Mustafa Yıldızdoğan Feke’de konser verdi.