2014 yılından bu yana Türkiye’nin 23 kentinde planlanan 25 stadyumun en az 20’si hizmete açılırken Adana’nın Sarıçam ilçesindeki stadyumun inşaat aşamasında kalması Adanalı sporseverler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

“2016 YILINDA HİZMETE AÇILACAKTI”
Gençlerden ve sporseverlerden gelen talepler doğrultusunda açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 23 şehirde planladığı 25 stadyumdan en az 20’sinin hizmete açılmasına karşın 2014 yılında yapımına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun 2016 yılının sonunda hizmete gireceğine dair açıklamalar yapılmasına karşın hiçbir gelişme olmadığına işaret etti.

“MALİYET DE ARTIYOR”
2017 yılı biterken futbolda tüm liglerin başladığını ancak Sarıçam’daki stadyumun bitirilip hizmete açılacağına dair yeni bir girişimde bulunulmadığını, son açıklamaların da temenniden öteye geçmediğini vurgulayan, Tümer, 140 milyon liralık proje maliyetli stadyumda her geç kalınan günün maliyeti de arttırdığına vurgu yaptı.

“BAKANLIK AÇIKLASIN”
Türkiye’nin bir çok kentinde yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılan stadyumlar olmasına rağmen Adana’da Sarıçam ilçesinde 4 yıldır inşaat aşamasından ileriye gidilemeyen stadyumdaki soru işaretlerine yanıt arayan Tümer, “Stadyum neden bitirilmiyor? Stadyumun bitmesini engelleyen kişi ya da kurumlar mı var? Yapımı devam ediyorsa tam olarak ne zaman hizmete açılacak?  Adana, üvey evlat mı?” sorularını kamuoyu adına sordu. Çeşitli kesimler tarafından açıklamalar yapıldığını ancak açılış tarihi konusunun temenniden öteye gitmediğini ifade eden Tümer, bu soruların Bakanlık yetkilileri tarafından açıklanması gerektiğini ifade etti.


 “ATATÜRK 5 OCAK STADYUMU OLSUN”

CHP’li Zülfikar İnönü Tümer, ayrıca tüm illerdeki stadyumlarda ‘Arena’ adının yanlışlığının anlaşılarak bu isimden vazgeçildiğini hatırlattı ve yeni stadyum isminin, “Atatürk 5 Ocak Stadyumu” olmasını önerdi.

“5 OCAK STADINA SAHİP ÇIKALIM”
Açıklamasında tarihi Adana 5 Ocak Stadyumu’nun mevcut haline de değinen Tümer, “5 Ocak Stadyumu yeniden elden geçirilmelidir. 15 bin seyirci kapasiteli tarihi 5 Ocak Stadyumu şehrin tam ortasında spor yapılabilen tek merkezdir. Samimi olarak hizmet yapılmak isteniyorsa yeni stadyum bir an önce bitirilmeli, 5 Ocak Stadyumu yeniden bakım ve onarımdan geçirilmeli. 5 Ocak Stadyumu çevresindeki gençlik stadyumu, kapalı spor salonu ve salon sporlarına ev sahipliği yapan mekanlar genişletilmeli, teknolojik imkanlara kavuşturulmalıdır” diye konuştu.