İşte Adana Demirspor kulübü resmi sitesinden alınan açıklama:
"Göreve geldiğimiz günden bu yana centilmenlik, sportmenlik, dostluk ve güzel oyun adına, Fair Play anlayışı ile bir örnek bir duruş sergilemek istedik. İstemekle kalmadık öyle de yaptık. Ancak bu iyi niyetli tavrımızın Adana Demirspor kulübünün aleyhine işlediğine üzülerek şahit olmaktayız.
Art arda gelen haksızlıklar,, verilmeyen penaltılar, aleyhimize verilen komik penaltılar ve aleyhimize sürekli çalınana hatalı kararlar sabrımızı taşırmış ve Adana Demirspor camiasını temsil eden biz yönetim kurulunu 'artık yeter' deme noktasına getirmiştir.
Lig başlayalı 12 hafta oldu ve hemen hemen her maç hakem hataları ile karşı karşıya geliyoruz. Sahamızda oynadığımız Gazişehir Gaziantep FK maçında yaşadığımız art niyetli hakem kararları da tuzu biberi olmuştur.
İsyanımız sadece Gazişehir Gaziantep FK maçında takımımız aleyhine sürekli çalınan kararlar değil. Daha maçın ilk yarısında Yiğitcan,Sezer ve Joseph hakem tarafından çok kolay şekilde sarı kart ile cezalandırıldı. Karşılaşmanın ilk yarısında Gazişehirli oyuncu yerdeyken oyunu durduran hakem arkadaşımız maçın son dakikasında Mendy yerde sakatlık geçirirken oyunu durdurmadı. Pozisyonun devamında kalemizde golü gördük.Golün santrasında oyuna başlamak istediğimizde yerde yatan Gazişehirli oyuncunun yanına koşarak giden Erkan Özdamar neden aynı hassasiyeti bizim oyuncumuza göstermemiştir. Lehimize haklı kararları  vermemek için, yeminli hakem arkadaşımız rakibe de son dakikada resmen golü hediye etmiş oldu.
 İstanbulspor maçında hakem Kutluhan Bilgiç’in aleyhimize  verdiği komik penaltı. Giresunspor maçında  tüm kamuoyunun penaltı diye yorumladığı Volkan Bayarslan’ın vermediği iki penaltı. Ümraniyespor maçında hakem Abdullah Yılmaz’ın aleyhimize vermiş olduğu tartışmalı iki penaltı kararı puanlarımızın nasıl gasp edildiğini açıkça göstermektedir.
Aleyhimize haksız  penaltı  kararlarını korkusuzca veren hakem arkadaşlarımız, Adana Demirspor’un hak edilmiş penaltılarını vermekte neden tereddüt ediyor.  
Gazişehir maçından önce kaybettiğimiz 3 maçın ikisi 1-0 lık skorla bitiyor ve ikisi de penaltı golü. Bize karşı tereddüt etmeden penaltı noktasını gösteren hakem arkadaşlarımız Demirspor lehine hak edilmiş penaltıları neden çalmakta tereddüt ediyor. Biz hak etmediğimiz kararları istemiyoruz hak ettiğimiz herkesin gördüğü doğru kararların neden sahada verilmediğini sorguluyoruz. Sahadaki hakem arkadaşlarımız neden lehimize kararları sürekli görmezden geliyor ? Yusuf Namoğlu’na zaten ulaşamıyoruz. Buradan soruyorum neden sürekli Adana Demirspor’un emekleri gasp ediliyor. Neden başka takımlara bu tip hatalar olmuyor da sürekli Adana Demirspor'umuz hakem hatalarına maruz kalıyor.
MHK başkanının bizi anlamadığı ya da anlamak istemediği ortadadır. Bizim tek isteğimiz adalettir.  Karşılaşmaların adil yönetilmesini talep etmekten başka bir amacımız yoktur.
Kulübümüz ve camiamız, hakem hatalarının sürekli Adana Demirspor aleyhine olmasından dolayı haklı bir şüphe içerisindedir.. Buradan tüm yetkililere son kez uyarıda bulunuyoruz"