Hadi, hayatta olan eski sporcuları yakından takip ettiğini, olanaklar içinde bazılarının adını, spor tesislere vermeye çalıştığını, Füze Selami’nin Adana’da merhum Muharrem Gülergin’den sonra en fazla hizmeti geçen birisi olduğunu, gençlere model olan Füze Selami’nin sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

-HER GÜN BİRAZ DAHA İYİYE GİDİYOR-

Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzman Dr. Akın Vural, Füze Selami’nin sağlığına kavuşması için gerekli müdahaleyi yaptıklarını, hastaneye geldiği günden daha iyi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Yüzme Federasyonu Eski Asbaşkanı olan Dr. Vural, Füze Selami’nin futboldaki başarılarını yakından bildiğini belirterek, şöyle devam etti:

“ Günümüzde Füze Selami’ler kolay yetişmiyor. Yaklaşık 3 ay kadar önce  Mersin’in Erdemli ilçesinde yazlığında rahatsızlanan Füze Selami, farklı hastanelerde bazı müdahaleler yapılmış. 14 Temmuz Pazar günü Aşkım Tüfekçi Hastanesi’ne getirildi. Tüm vatandaşlara karşı duyarlıyız. Ancak, bu ünlü bir sporcu olunca daha yakından ilgilendik. Şu anda hastaneye geldiğinden daha iyi. Şuur açık, ziyarete gelen konukları tanıyor. Elimizi sıkıyor. Bunlar önemli gelişmeler.Ayrıca fizik tedavi uygulamalarına da başladık. Özellikle, başından ayrılmayan ve kendisi gibi futbolcu olan oğlu Ömer Tekkazancı, tüm sorunlarda bana geliyor. Gerekli desteği sağlıyoruz. Yakın gelecekte ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.”

16 yaşında mavi-lacivert forma giyen Selami Tekkazancı 25 yıl Adana Demirspor’da birçok şampiyonluklar yaşadı. Fenerbahce ile Galatasaray’dan transfer teklifleri alan Tekkazancı, 1972 yılında ünlü sporcuların katılımıyla jübilesini yaptı. 1974 yılında futbola veda eden Tekkazancı, Adanaspor ile Adana Demirspor takımlarında antrenörlük yaptı.

3 çocuk babası olan Selami Tekkazancı 80 yaşında.