Hafta sonu gerçekleştirilen ve 4 ayrı il 23 spor kulübü ve 58 sporcunun katıldığı çalışmalarda sporcular ve antrenörler bu tip kampların turnuvalardan daha faydalı olduğu konusunda hem fikir olduklarını belirttiler. Yüreğir Belediye'sinin gençlerin spor yapmaları için çok güzel tesisler yaptığını belirterek 'Bu güzel tesislerde sporcularımız gelip kamplarını yapıyorlar. Bu kamplarda sporcularımız sabah seansında toplu antrenman yapıyorlar. Bu antrenmanlarda teknik ve taktik çalışılması eksikliklerin giderilmesi için olumlu hamleler yapılıyor. Öğleden sonra ise sporcularımız malzemelerini giyerek kilosuna göre veya yakın müsabık arkadaşları ile beraber kıran kırana maçlar yapıyorlar. Bu sayede sporcularımız kendi eksikliklerini görmüş oluyorlar. Bunu bölge illerimizde de devam ettireceğiz.' şeklinde konuştular.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çetin Topçuoğlu Kültür Evi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Avrupa'da ve Balkan şampiyonalarında derece almış sporcularında katıldığını belirterek 'Hizmete açtığımız Kültür Evlerimiz her yönüyle vatandaşlarımızın hizmetindedir. Bu güzel mekanlarımızdan mahalle halkımız her yönüyle yararlanırken il dışından gelen vatandaşlarımız da bu şekilde faydalanıyor. Ne kadar doğru bir yatırım yaptığımız bundan sonra daha da iyi anlaşılacaktır.' dedi.

Yapılan etkinliğe çevre illerden katlan spor kulüpleri şunlar : Mavi Lacivertlim Spor Kulübü, Çalışkan Spor Kulübü, Adana Altın Koza Spor Kulübü, Akdeniz Kartalı Spor Kulübü, Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü, Ejder Spor Kulübü, Aldemir Gençlik Spor Kulübü ,Erişik Gençlik Spor Kulübü, Elit Spor Kulübü, Niğde Dünya Spor Kulübü, Lider Spor Kulübü, Hatay Gençlik Spor Kulübü, Anamur Belediye Spor Kulübü, Öz Şampiyonlar Spor Kulübü, Mersin HEM Spor Kulübü Silifke Belediyespor Kulübü, Belen Belediyespor Kulübü, Belen Belediyespor Spor Kulübü, Olimpiyat Spor Kulübü, Mersin Büyükşehir Spor Kulübü, Mehmet Erişik Spor Kulübü, Ayhan Bekler Spor Kulübü Ahmet Yesevi Spor Kulübü ve E Form Spor Kulübü.