Derbiden önce saygı duyulacak bir takımla kupa maçı oynayacaklarını belirten Giray Bulak “Adanaspor maçının provasını Bayrampaşaspor karşısında yapmış olacağız. Öncelikle bütün hazırlığımız derbiye değil Bayrampaşaspor maçına odaklanmak. Pazartesi günü oynayacağımız derbi maçın hazırlıklarına perşembe günü başlayacağız.
2.yarı daha iyiydik
Boluspor maçını kayıpla atlattıklarını belirten Bulak “Bütün düşüncemiz ve taktik anlayışımız Boluspor’un saldırgan oynayacağıydı. Biz de 2. bölgede rakibi karşılayacaktık. Hesapta olmayan bir şekilde erken gol yiyerek karşılaşmaya başladık.  2.golü gördükten sonra büyük hayal kırıklığına uğradık. Maçın başında öne de geçebilirdik. Lalawele ikinci yarının başında golü atsa daha rakibi panikletebilirdik. 3-0 da bile Atabey’in golünden sonra rakibi paniklettik. 2. yarıda topla oynama da rakibin üstündeydik. 3-1  olduktan sonra girdiğimiz birkaç pozisyon oldu. Onları değerlendirsek daha farklı olabilirdi. İlk yarı Boluspor çok iyi oynadı. Bizim takımımız ikinci yarı da biraz daha iyi oynadı diyebilirim.Bireysel hatalarımız maç içerisinde oldu. Sezer sol bek mevkiinde 2 maç iyi oynadı. Bizim kazandığımız maç olan Samsunspor ve Gaziantespor maçında Sezer iyi oynadı. Değişmeyi düşünmedim. Sol tarafa yükün binmesinin sebeplerinden biri de ileride topu tutamamamız oldu”
İlk yarı kötüydük
İlk yarı sezonun en kötü oyununu oynadıklarını ifade eden Giray Bulak “ Oynadığımız maçların hepsinde öne geçtik.Burada ilk yarıdaki kötü görüntünün sebebi erken geriye düşmemizdi. İlk yarıdaki futbol için olumlu hiçbir şey konuşamam. Savaş’ın oyundan çıkarken hareketlerine bakmak istemedim. Görmek istesem görürdüm. Oraya takılı kalmam. 2-0 geriye düştükten sonra rakibe cevap vermek adına Atabey’i oyuna dahil ettim. Savaş oyunda ağır kalınca onu değiştirmek zorunda kaldım.Mendy,Tambe ve Savaş’ta top kalmayınca oyunun bütün yükü Lalawele ve Lingane’ye kaldı. Abdulkadir Parmak sezon başında sakatlığı vardı yavaş yavaş toparlandı ve hazırlık maçlarında çok önemli işler yaptı son maçta da gereken mesajı verdi. Formayı kapabilir.
Tek düşüncemiz kazanmak
Derbi maçıyla ilgili soruya cevap veren Bulak “Kendi sahamızda ve taraftarımız karşısında önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Ev sahibi olmasak bile bizim takımımız daha fazla taraftara oynardı. Ne olursa olsun tek düşüncemiz derbi maçı kazanmaktır” dedi
Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz
Kupa maçına güçlü bir kadroyla çıkacaklarını belirten Giray Bulak, “Bayrampaşaspor kategori olarak bizim altımızda olabilir.Motivasyon anlamında bizim  geride kalmamamız lazım. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bu maçta Joseph’e ilk 11’de forma şansı vereceğim”