Grabowski, Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda (BESYO) gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada,  ilk hedeflerinin “Yaz ve Kış Türkiye Şampiyonası” barajlarını geçmek olduğunu söyledi.

Şuanda TOHM bünyesinde yaklaşık 35 kişi belirlediğini ifade eden Grabowski konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adana TOHM’da bir bölge oldu. Toplantımızın amacı kentin yüzmede durumunu gözden geçirerek analiz etmek. Türkiye’de başarı hemen 1-2 yıl içinde isteniyor. Bunu yanlış buluyorum. 5 ve 10 yıllık programları uygulamak gerekir. Bu nedenle sistemimizi daha iyi yapmalıyız. Vizyonumuz olmalı. Önceliğimiz yeni yetenekler bulup gelişimini sağlamak olacak. Hiçbir şey imkânsız değildir. Belki zor olacak ama bizler pes etmemeliyiz. Şuan kamp için belirlediğimiz sayı 35, bu sayıyı her geçen gün arttırmalıyız. Türkiye genelinde yüzme sporunu yapan kişi sayısı 10 bin. Bu sayıyı yükselttiğimiz zaman başarı şansımız artacaktır.”

-SPORCU SAYISINI KATLAMALIYIZ-

Birlik beraberlik olduğu zaman başarıların gelmesinin de kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Grabowski konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bölge olarak, başta il spor müdürlüğü ve yerel yöneticiler olmak üzere,  sporcu, antrenör, veli, kulüp yöneticileri bir bütün olduğumuz zaman başarı gelecektir. Antrenman sistemlerimizi sürekli geliştirmeliyiz. Çocukların havuza başlama yaşı 5 ile 6 olmalıdır. Ancak antrenmanlara 10 yaşında başlanmalı. Bu yaşta çocukların gelişimi için çok önemlidir. Çalışmalarımız 2020 Tokyo Olimpiyatlarına sporcu göndermek ancak, 2024 olimpiyatları için şansımız oldukça yüksek. Orada ki yarışmalara fazla sporcu göndermek istiyoruz. Bunun sağlanması için sporcu sayımız artmalı.”

Gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Yüzme Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve TOHM Koordinatörü Gürhan Bencan, ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ve bölge antrenörleri katılırken, Martin Grabowski’nin tercümanlığını ise Eski Milli Yüzücü Ertuğrul Özen yaptı.