Güreş müsabakalarının başlaması nedeniyle düzenlenen açılış töreninde konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, tüm sporculara “Sarıçam’a hoş geldiniz” dedi. Centilmence müsabakalar yapılmasını temenni eden Başkan Zenbilci, gelecekte Türkiye’yi en iyi yerlerde temsil edecek olan genç sporculara çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bu müsabakaların Sarıçam ilçesinde yapılmasının çok önemli olduğunu ve ilçenin tanıtımına katkısının olacağını söyledi. Sarıçam’da spora ve güreşe katkı sağlayan ve değer veren bir Belediye Başkanı olduğunu belirten Hadi, “Başkanımız Ahmet Zenbilci her zaman sporun ve sporcunun yanında yer alarak bize destek oldu. Bu organizasyonun burada yapılması da bunun bir onucudur.” diye konuştu.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge’de Sarıçam’ın Ata sporuna olan ilgisinin ve potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek bu müsabakaların Sarıçam’da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İlk gün grekoromen stilde yapılan müsabakalarda Adana’yı 10 sporcu temsil ederken bu sporcuların 7’sinin Sarıçam Belediyesi güreş takımı alt yapısında eğitim gören sporcular olduğu bildirildi. Müsabakalar Pazar günü madalya töreni ile noktalanacak.