Hadi,  13-14 Nisan tarihlerinde Hırvatistan’ın Başkenti  Zagreb Kenti’nde 30’uncusu gerçekleştirilen  ‘’Croatia  Open-Zagreb’’ Uluslararası  Kürek Yarışmaları’nda ‘Jarun Parkuru’nda   yapılan Yıldız Erkekler iki çifte dalında altın madalya kazanan Mehmet Koçur  ile antrenörü aynı zamanda  Kürek Federasyonu İl Temsilcisi  Harun Tosun’u makamında kabul ederek destek sözü verdi.

-ADANA KÜREK VE KANO’NUN MERKEZİ OLACAK-

2011 yılında yurt dışında uluslararası kürek müsabakasında gördüğü ‘’Albano Projesi’’ni Adana’ya taşıyarak, kano ve kürek sporu yapanların daha çağdaş tesislere  kavuşmalarını sağladığına dikkati çeken Hadi, şöyle devam etti:

‘’ Haziran ayı içinde gerçekleştirilecek ‘’2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları’nın kano ve kürek bölümünü Adana’da yapılacak. Böylece Seyhan Baraj Gölü’nün önemi anlaşılacak. Seyhan Baraj Gölü kano ve kürek sporu için Avrupa’da eşi bulunmayan bir yere sahip.  ‘Albano Projesi’ ile Türkiye’de ilk kez   Uluslararası  Kürek  Federasyonu’nun  (FISA)  onayıyla  Seyhan  Baraj  Gölü’nde 2 bin  300 metre  uzunluğunda,  13,5 metre  aralıklı,   çelik  halatlı  9  kulvarlı kano  ve  kürek  parkurunu  hizmete  geçireceğiz. Akdeniz Oyunları’ndan sonra da Albano Projesi’ni Adanalı sporcular kullanacak.’’

-ADANA’YA 3 KULÜP YETERSİZ-

 Adana’da, kürek ve kano dalında  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Büyükşehir Belediyesi ve Gençlikspor Kulübü bulunduğunun altını çizen Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 ‘’Avrupa’da bile eşi enderi bulunmayan, hava koşullarının çok iyi olduğu Adana’da, kürek ve kanoda sadece 3 kulübün olması yetersiz. Başta, Adanaspor  ve  Adana Demirspor olmak üzere, özellikle müessese kulüplerinin kürek ile kano branşlarında  faaliyet göstermelerini bekliyoruz. Akdeniz Oyunları nedeniyle yapılacak 2 katlı kayıkhanede, kamp ve uluslar arası müsabakaların sayısını artıracağız.’’

Hadi, Hırvatistan’da Yıldız Erkeklerde iki çifte dalında altın madalya kazanan, tek çifte dalında 4. Olan Mehmet Koçur ile gurur duyduklarını belirterek, altın madalya kazanan Koçur ve diğer kürekçilere malzeme yardımı yapacağının sözünü verdi.

-ADANA’DA 30 PERFORMANS SPORCUSU-

ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlisi ve Kürek Antrenörü Harun Tosun,altın madalya kazanan Koçur’un,Beyaz Rusya’da ( Belerus)  gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’nda milli takım ile hazırlanacağını ifade etti.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi’den, ayrıca ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar’dan büyük destek gördüklerini ifade eden Tosun, 30 bayan ve erkek  lisanslı performans sporcuları bulunduğunu, kulüp ve lisanslı sporcu sayısını  artıracaklarını belirtti.

Hırvatistan’da  8 ülkenin milli takımı ve 49 kulübün katıldığı uluslararası yarışmada, altın madalya kazanan Mehmet Koçur’un,  eğitimini Hacı Ahmet Atıl Lisesi’nde sürdürdüğünü, 3 yıldır kürek sporu yaptığına dikkati çekerek, kısa zaman içinde Milli takımlara, Robin Konbak ile Galatasaray’a transfer olan Nadir Şahin’i kazandırdıklarını sözlerine ekledi.