Büyük Erkekler Halter Milli Takım Antrenörü Mehmet Yılmaz, farklı bölgelerden kendisiyle birlikte 4 antrenör ve 16 sporcu ile 24 Şubat Çarşamba gününe kadar Adana’da Yüreğir Serinevler Kamp Eğitim Merkezi’nde Avrupa Şampiyonası’na hazırlandıklarını söyledi.

Her tarafta yoğun kış koşulları yaşanırken, Adana’da rahatsız eden bir soğuğun yaşanmadığını ve iyi koşullarda hazırlandıklarını ifade eden Yılmaz, kampla ilgili şöyle konuştu:

“Öncelikle hava koşulları, tesisler ve yöneticilerin yakın ilgisi nedeniyle hazırlık için Adana ideal bir kent. Burada tesislerin yanı sıra, beslenme, ulaşım ve her konuda yöneticiler bizleri katkı sağlıyorlar. Kampta 16 sporcu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kampa katılan tüm sporcular, uluslararası müsabakalarda, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceleri bulunan sporcular. Yakın hedefte 11-17 Nisan tarihleri arasında Norveç’te çok önem verdiğimiz Büyük Erkekler Avrupa Şampiyonası var. Orada takım halinde dereceye girerek Brezilya’nın Rio De Janeiro Kenti’nde gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları için kota alacağız. Çok deneyimli sporcuların yanı sıra Ahmet Turan Okyay, Sadrettin Gedik ve Emrah Aydın gibi genç sporcuların Avrupa Şampiyonası’nda kürsüye çıkacaklarına inanıyorum.”

Yılmaz, kendilerine çok güvenen ve tüm ihtiyaçları karşılayan Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar ile kamp sürecince desteğini esirgemeyen  Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile Kamp Eğitim Merkezi Sorumlusu Zeki Alanoğlu’na ile diğer görevlilere teşekkür etti.

-KAMPTA BULUNAN SPORCULAR-

Adana’da  antrenörler Mehmet Yılmaz, Arif Kıran, Osman Nuri Vural ve Erkan Kayır’ın yanı sıra kampta bulunan 16 sporcunun isimleri şöyle:

İsmet Algül, Bünyamin Sezer, Hurşit Atak, Danıyar İsmayılov, Ahmet Turan Okyay, İbrahim Arat, Resul Elvan, Emrah Aydın, Süleyman Rüzgar, Celil Erdoğdu, Ahmet Çağdar, Sadrettin Gedik, Samet Keleş, Ekrem Ağıllı, Gökhan Kılıç ve Semih Yağcı.