Geçmiş dönemlerde Adana, Konya ve Eskişehir’in hentbolda pilot bölge seçildiğini anımsatan Ataşbak Adana’da çeşitli nedenlerden dolayı hentbolun istenilen seviyeye ulaşılamadığını, bu proje sayesinde Adana eski dönemdeki başarısına tekrar kavuşacağına inandığını söyledi.

Proje kapsamında okul-kulüp-aile işbirliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Ataşbak,  şöyle devam etti:

“Geçmiş yıllarda Adana hentbolun beşiğiydi. Hentbolda ilkler bu kentte yaşandı. Eski başarıları yakalamak için ‘Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) ve Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından altyapı gelişim projesi kapsamında 2 baş antrenör, 11 antrenör ile şu an 12 okuldan 2004-2007 doğumlu  toplam 315 sporcu ile başlanması memnun verici bir olaydır.Eğitmen gözetiminde tüm okular taranarak hentbolun alt yapısı oluşturulacak ve elit sporcu yetiştirilecek. Adana’nın geçmiş yıllardaki başarısını yakalaması için tesis, malzeme, ulaşım, beslenme ve eğitim konularında olanakları seferber edeceğiz. Hedefimiz, plakamız gibi sporda marka kent olmaktır."

Proje İl Koordinatörü ve Çukurova Üniversitesi  Öğretim Görevlisi Bilbek ;Proje Adana'nın yanı sıra  Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Trabzon ve Rize  olmak üzere toplam 8 ilde faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.

Bilbek, projenin amacının  Hentbol sporunu sevdirmek, hentbol mili takımlarına seçilecek oyuncu havuzunu geliştirmek, okullarda ve kulüplerde çalışan altyapı antrenörlerinin temel teknik eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu belirtti.

Bilbek, Proje kapsamında bizlere tesis ve malzeme konusunda desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a, Şube Müdürü Halit Yılmazel ve Spor Şefi Hanifi Altun' a teşekkür ederim dedi.