Hülya Avşar’ın da katılımıyla yapılan törende kupalar sahiplerini buldu, yeni inşa edilen ve ATDSK alt yapısından yetişen Adanalı milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu’nun adlarının verildiği merkez kortların açılışı da gerçekleşti. Açılışın ardından yapılan gösteri maçında ise Büyükakçay ile eşleşen Avşar, İpek Soylu ile partner olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i 15-13 yendi. 
    7 Eylül’de başlayan Hülya Avşar Cup’a 16 kategoride yaklaşık 400 sporcu katıldı. Keskin İnşaat, Rolex-Times, Protekno Mühendislik, Anta, Muko’nun Ayakları ve Lassa’nın spor olduğu turnuva bir ay sürdü. Turnuvanın ardından ATDSK’da yapılan kupa törenine Adana Veli Vekili Hanlar İden, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkan Vekili Gökhan Dönmez, turnuvaya adını veren sanatçı Hülya Avşar, Adanalı milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, sporcular, tenis severler, kulüp sporcuları, aileleri, antrenörler ve kulüp üyeleri katıldılar. Büyük ilgi gören törenin açış konuşmasını yapan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Adana’da 3’üncü kez düzenledikleri Hülya Avşar Cup’a destek veren sponsorlara teşekkür etti. 

    ‘TENİSİN MERKEZİ ADANA’  
    Kurulduğu 1969 yılından bu yana Adana ve Türkiye tenisine hizmet veren ATDSK’nın 2’i kapalı 10 sert ve 4 toprak kort olmak üzere 14 kortu, lisanlı 250 performans, 400 veteran sporcusu ile Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisi olduğunu vurgulayan Keskin, şunları söyledi: 
    “Kulüp olarak amacımız, küçük yaştan itibaren çocuklarımızın kişisel gelişimlerini tenis sporu ile birleştirip, Türk toplumuna faydalı nesiller yetiştirmektir. Bu nesilleri özendirip, büyük hedef koymaları ve yeni şampiyonlar yetiştirmek adına yaptığımız merkez kortlarımıza Çağla ve İpek’in adlarını vererek tenisle ilk tanıştıkları kulübümüzde onların adlarını ölümsüzleştirdik. Yeni yetişen nesillerin ablalarını kendilerine örnek alıp, tenis sevgilerini artırmayı da amaçladık. ATDSK, sadece Adana’nın değil, bölgenin tenis kulübüdür. Sadece tenis altyapısına destek vermekle kalmıyor, uluslararası turnuvalarda yabancı sporcuları da misafir ederek, Adana’mızın ve bölgemizin adını ve tanıtımını da yapıyoruz. Bununla beraber Valiliğimiz ve Spor İl Müdürlüğü’müz ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine de destek veriyoruz. Çünkü bizim sevdamız Adana, bölge ve Türk tenisidir. Hedefimiz ulu önder Atatürk’ün söylediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirip, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan da kurtararak, geleceğe umutla bakmalarını sağlamaktır. Önümüzdeki dönem ATDSK olarak Türk Tenisi’ne katkılarımızı artırarak, çalışmalarımıza devam edecek, Adana’mızı ve bölgemizi tenis sporunun merkezi haline getirmeye çalışacağız.” 

    YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK 
    Adana Vali Vekili Hanlar İden de, bereketli topraklara sahip Adana’nın topraklarında sporda da her yıl yeni filizlerin ortaya çıktığını vurgulayarak, “Bu çocuklarımızın şampiyonluğa uzanan ilk basamağı modern tesislerimizdir. Sporcularımızın her türlü imkana sahip olduğu tesisler için arazi tahsisi yaparak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, tesisin yapımından idare edilmesine kadar her konuda görevini eksiksiz yapan Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Başkanı, yöneticileri ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni kortlarımızın Adana’mıza ve tüm Türkiye’ye yeni şampiyonlar yetiştirmek adına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. 
    Adana’nın 14 bin 250 kilometrekarelik coğrafyada, 1998 yerleşim bölgesi ve 2 milyon 200 bin nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise, “Bu nüfusa ve coğrafyaya orantılandığında Adana’da, sadece teniste değil, genel olarak spor yapma alışkanlığı ve sporcu sayısı gerçekten çok az. Buna karşılık, tenisin son yıllarda oldukça önemli yol aldığını düşünüyorum. Adana’dan yetişmiş Çağla ve İpek evlatlarımızın başarıları ile gurur duyuyoruz. Sportif başarı olmazsa spora cazibeyi artırmak mümkün değil. İçimizden çıkan bu evlatlarımızı ve tenise destek veren sanatçımız Hülya Avşar’ı tebrik ve takdir ediyorum” diye konuştu. 

    ADANA’YA TENİS AKADEMİSİ 
    Hülya Avşar’a tenise katkısı nedeniyle teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, “Belediyemiz, TTF, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Adana’ya tenis akademisi kazandıracağız. 12 dönüm alanı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ettik. Yetkililer gerekli araştırmayı yapıyorlar. Uluslararası turnuvaların da yapılacağı bir merkez olacak. Yıl boyu yapılan çalışmalarla bu akademide yeni Çağla’lar, yeni İpek’ler yetiştireceğiz” dedi. 

    AVŞAR’DAN AİLELERE ÇAĞRI 
   Ailelere çocuklarını erken yaşta sporla tanıştırmaları çağrısı yapan Hülya Avşar da, “Adana ile birlikte yaptığımız bu organizasyonların hepsinden keyifle döndük. Hülya Avşar tenis turnuvalarının amacı ihtiyacı olan çocuklarımızı okutmak, ihtiyacı olan sporcularımıza el vermek. Kuruşuna kadar 18 yıldır oraya gidiyor. Burada bulunan herkesin de katkısı var. Allah hepinizden razı olsun. Sporun ve sanatın ülkenin gelişmesi için en önemli iki unsur olduğunu düşünüyorum. DSİ Kulübü’nde 6 yaşında lisanslı yüzücü olarak spora başladım. Anneme ve baba minnettarım. Bütün anne ve babaların çocuklarına 4-5 yaşından itibaren muhakkak sporu aşılamaları gerekiyor. Çünkü bunun bana mesleki anlamda da çok büyük faydası olduğunu görüyorum" diye konuştu.

    GÖSTERİ MAÇI AVŞAR-BÜYÜKAKÇAY’IN 
    Konuşmaların ardından merkez kortların yapımına destek veren Büyükşehir ve Çukurova belediyeleri ile turnuva sponsorlarının temsilcilerine teşekkür plaketleri sunuldu, şampiyon olan ve final oynayan tenisçilere de kupaları verildi. Başkan Keskin’in eşi Eylem Keskin de, günün anısına Büyükakçay, Soylu ve Avşar’a hediye ve çiçek takdim etti. Ödül töreni sonrası, kendileri de ATDSK alt yapısından yetişen Adanalı milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu'nun isimlerinin verildiği merkez kortların açılışı yapıldı. Açılışın ardından Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Çağla Büyükakçay çifti ile Hülya Avşar ve İpek Soylu çifti gösteri maçı yaptı. 10 puan maç tie-break olarak oynanan karşılaşmayı Avşar-Soylu çifti 15-13 kazandı. Tenis severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Avşar, Büyükakçay ve Soylu, selfie yapan, hatıra fotoğrafı çektiren hayranlarının istekleri nedeniyle maç sonrası uzun süre korttan çıkamadılar. ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu da, adlarının tenise başladıkları kulüpte ölümsüzleştirilmesinin kendilerini duygulandırdığını, tenise önem veren, yatırım yapan ATDSK’dan yeni şampiyonların Türk tenisine kazandırılacağına inandıklarını söylediler.