Hadi, başta Menderes Spor Salonu olmak üzere, Sarıçam Asım Savaş, Seyhan Nihat Geven, Yüreğir Serinevler Spor Salonları, Atatürk, 100. Yıl ve Rıza Salih Saray Yüzme Havuzları’nda gerçekleştirilen  il spor merkezlerine kayıt yaptıran öğrencilerin çeşitli branşlarda spor yaptıklarını kaydetti.

Sporun mutluluk hormonu salgıladığını, spor yapan öğrencilerin sağlıklı oldukları gibi derslerinde daha başarılı olduklarını ifade eden Hadi, şöyle devam etti:

“Öncelikle sporun dersleri engellediği sözüne katılmıyorum. Spor yapan öğrenciler öz güven kazanırlar. Yeni arkadaş ve dostluklar edinirler, sağlıklı bireyler oldukları gibi kazanmayı, yenilmeyi öğrenirler.  Spor sayesinde stres ve gerginliklerini atarlar. Anayasanın 58. ve 59.maddelerinde ‘Devlet yeni spor tesisleri açar. Antrenör bulundurur ve vatandaşına spor yaptırır’ buradan yola çıkarak her yıl özellikle okullar tatile girince il spor okulları açarız. Bu sezon kentimizde ve ilçelerimizde İl Spor Merkezleri’nin yanı sıra, izcilik, kamu kuruluşları, özel Beden Eğitimi, Üniversite ve yaşam boyu spor olmak üzere 28 branşta 6-16 yaş grubu 47 bin öğrencinin sporla tanışmasını sağladık. İl spor merkezlerinde en fazla ilgi sporların anası sayılan atletizme oldu. 200 kadar kadrolu, fahri ve gönüllü antrenörün görev yaptığı merkezlerde, öğrencilere spor yaptırmanın yanı sıra spor bilgisi ve kültürü aşıladık.”

-“TÜRKİYE GENELİNDE REKOR KIRDIK”-

Hadi, 8 yıldır Adana’da görev yaptığını, ekip çalışmasına önem verdiğini,  her yıl üzerine koyarak daha çok kişiyi spora kazandırdığını, sporu tabana yayılmasını sağladığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl 33 bin 400 kişiyle, bu yıl ise  47 bin kayıt ile Adana tarihinde ilk kez İl Spor Merkezleri’nde nüfus oranlamasına göre rekor kırarak üst üste 2 yıldır Türkiye birincisi oluyoruz.  Tüm branşlarda öğrencilerle yaklaşık 75 gün program içinde çalışmalar yapıldı.  İl Spor Merkezleri’nde başarılı olan öğrencilere spor kulüplerine ve milli takımlara kazandıracağız. Çocuklarını İl Spor Merkezleri’ne getiren velilere, emeği geçen tesis çalışanları, antrenör ve diğer görevlilere teşekkür ederim. Hedefimiz,  Adana’yı spor merkezi yapmaktır. “

Adana, Türkiye genelinde il spor merkezleri, izcilik, kamu kuruluşları, özel sporcular, üniversite, yaşam boyu spor ile birlikte 47 bin 15 sporcuyla birinci sırada yer alırken, ikinciliği 30 bin 657 sporcu ile Bursa, üçüncülüğü 25 bin 753 Erzurum, 24 bin 27 sporcu ile İstanbul dördüncü sırayı elde etti. 

Hadi, İl Spor Merkezleri’nde en fazla ilginin atletizme olduğunu, sırasıyla futbol, basketbol, hentbol, voleybol, tenis,  cimnastik, masa tenisi, tekvando, boks, kano, kürek, yelken, yüzme gibi  branşlara büyük ilgi olduğunu sözlerine ekledi.

-“BİNLERCE ENGELLİYİ SPORLA TANIŞTIRDIK”-

Eve kapanan engellilerin spor yapması için spor tesislerini mimari olarak düzenleme yaptıklarını, spor salonları ve yüzme havuzuna rampalar yerleştirerek yaşamlarını kolaylaştırdıklarını hatırlatan Hadi, “Hedefimiz, engellileri spor sayesinde toplumla entegre yaşamalarını sağlamaktır. Ulaşım konusunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de katkılarıyla binlerce engelliyi sporla tanıştırdık” diye konuştu.