İki sistemi ısrarla deneyen Adanaspor’da Teknik Direktör Eyüp Arın 4-2-3-1 ve 4-1-4-1 sistemlerini oynatmaya çalışıyor. Her iki sistemde de orta alanda oynayacak oyuncular Adanaspor’un kilit isimleri olacak. Özellikle tek ön liberolu sistemde Renan ve çift ön liberolu sistemde ise Renan ve Samican’ın katkıları büyük önem taşıyacak. Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın da her iki sistemi oynamaya çalışacaklarını ifade etti. Arın özellikle 4-1-4-1 sisteminde daha çok önde oynamayı planladıklarını dile getirdi.

Eyüp Arın 4 yabancıdan memnun

Yabancı oyuncular katkı koyacak’

Afyon kampında özel maç serisine başlayan Adanaspor 2 maçını da kazandı. Turuncu-Beyazlı takımın Teknik direktörü Eyüp Arın, kamp süresince tüm oyunculardan memnun kaldığını söyledi. Özellikle yabancı oyuncuların takıma büyük katkı koyacağını dile getiren Eyüp Arın,’Didi antrenman ile maçta bizi yanılttı. Çok katkı koydu. Nduka zaten bildiğimiz bir oyuncu ve hazır geldi. Renan daha önce de söylediğim gibi tam bir takım oyuncusu. Guaye güçlü ve hücumsal anlamda çok katkı koyuyor’ dedi.

Önce yabancı forvet sonra yerli transferi

Şu ana kadar 5 transfer gerçekleştiren Adanaspor önce yabancı forvet transferini gerçekleştirecek ardından da yerli transferleri için uğraş verecek. Turuncu-Beyazlı takımın bünyesinde 4 yabancı bulunurken beşinci yabancı büyük olasılıkla forvet hattına kullanılacak ve bu konuda Başkan Bayram Akgül’ün büyük fedakarlıklar yaptığı öğrenildi. Yabancı transferinin ardından özellikle solbek ve orta saha için yerli arayışına girileceği ifade edildi.

İrfancan şans buluyor

Adanaspor’un altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon son maçlarda oynama fırsatı yakalayan İrfancan hazırlık maçlarında da şans bulmaya başladı. 18 yaşındaki genç kaleci İrfancan Alanyaspor ve Giresunspor karşılaşmalarının son bölümünde oyuna dahil oldu. Gelecek vaat eden İrfancan her iki maçta da oynayarak tecrübe kazanmaya devam etti.

Zafer Kupası’nda son rakip Karabük

Şu ana kadar Zafer Kupası’nda iki karşılaşma yapan ve ikisini de kazanan Adanaspor bu kupada son maçını yarın oynayacak. Turuncu-Beyazlı takım Zafer Kupası’nda Alanyaspor’u 1-0, Giresunspor’u ise 2-1 mağlup etmişti. Pazar günü saat 18.00’da Adanaspor, Süper Ligden yeni düşen Karabük ile kupadaki son maçını yapacak.

Nduka arkadaşlarını yakalıyor

Adanaspor’a geçtiğimiz sezon devre arası gelen Nduka kampa geç katılmasına rağmen iyi izlenim bıraktı. Çatalan kampına yetişemeyen ve Afyon kampına vize işlemleri nedeniyle geç katılan Nduka, Giresunspor maçının son bölümünde oyuna dahil oldu ve kampa geç katılmasına rağmen hazır görüntü verdi.Nduka özel çalışmalarla arkadaşları ile arasındaki açığı kapatıyor.