Karakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’yi makamında ziyaret ederek, 5-15 Eylül tarihleri arasında Adana’da Menderes ve Yüreğir Serinevler Spor Salonları’nda  gerçekleştirilecek olan “Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası” hazırlıkları konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi’nin, yurtdışında birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları gibi büyük organizasyon izlediğini ve görev yaptığını hatırlatan Karakaya, şöyle devam etti:

“Daha önceleri Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nı yine Adana’da yapmıştık. Oradan hayli deneyim kazandık.  Fazlı Bayram Hadi, Akdeniz Oyunları’nda da yabancı federasyon ve kafile başkanlarından hayli olumlu not aldı. Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda da bizlere tesis, malzeme, ulaşım ve ağırlama gibi konularda önemli desteği bulunan Hadi’ye şükran borçluyuz. İl Müdürü Hadi’nin katkı ve desteklerini asla unutamayız.Tüm hedefimiz, 8-10 il arasından Adana’ya verilen bu fırsatı iyi değerlendirerek gelenek konuklara Türk konukseverliğini göstermektir.”

-AÇILIŞ VE KAPANIŞ ÇOK ÖNEMLİ-

Hadi, Dünya Şampiyonası’nda müsabakaların yapılacağı Menderes ile Yüreğir Serinevler Spor Salonları’nın hazır olduğunu belirtti.

 Dünya Şampiyonaları’nda açılış ve kapanışa büyük önem verildiğini ifade eden Hadi, Vali Hüseyin Avni Coş’un direktiflerinde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve diğer sponsor kuruluşlarla koordineli çalışarak turnuvanın aksamadan tamamlanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Bu arada, Dünya Şampiyonası’nın açılışının 7 Eylül Cumartesi günü, Adana Büyükşehir Belediyesi Bando takımı, dans, cimnastik ve halkoyunları ekiplerinin gösterileriyle başlayacak. Ardından turnuvanın ilk karşılaşması  Türkiye-Venezuela  arasında yapılacak.