Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteklediği ve Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik’in katkı sunduğu, 4–6 Eylül 2015  tarihlerinde, Yumurtalık’ta ilk kez gerçekleşecek olan Pegasus Türkiye Kiteboard Final Yarışması’nın, ilçenin tanıtımına önemli katkı yapması bekleniyor. 

Ev sahipliğini Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yumurtalık İlçe Belediyesi’nin üstlendiği yarışmasının gerçekleşeceği Yumurtalık Haylazlı Mahallesi’nde hazırlık çalışmaları başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge Fen İşleri Müdürü Serkan Yıldız ve Yumurtalık Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Kütükoğlu Yumurtalık’ta gerçekleşecek olan Pegasus Türkiye Kiteboard Windsurf Yarışması hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklama yaptı. 

Yumurtalık Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Kütükoğlu, “Son yıllarda Kiteboard Windsurf’ün gelişmesi ile birlikte önemli sörf merkezi olma yolunda ilerleyen Yumurtalık ilçemizin Haylazlı Plajı, Dünyanın ve Türkiye’nin kiteboard windsurf eğitimi verilmesi yönünde en uygun plajı olarak görülmektedir. Haylazlı Plajı’nda dalga az, rüzgar bol, deniz sığ değil. Bu özellikler sörf eğitimi almak isteyen öğrenciler için çok önemli. Yarışmalar için de bölge biçilmiş kaftan. Bu vesileyle son yıllarda Türkiye genelinde Yumurtalık Haylazlı Plajı’nın önemi ciddi derecede artırmıştır. Sadece Türkiye’den değil yurtdışından sörf yapmaya ve eğitim almaya gelenlere ev sahipliği yapmaktayız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yumurtalık’tan Haylazlı Mahallesi’ne kadar 12 km yol yapımı gerçekleştirirken, bölgeye ASKİ yönetiminde su götürülmesi, tuvalet sorunun giderilmesi için de faaliyetler sürüyor. Ayrıca elektrik ve peyzaj için de çalışmalar devam ediyor.