Karaisalı’nın Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleştirilen 529. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri ve şenlik programının açılışı muhteşem bir tören, yoğun katılım ve ünlü sanatçıların konserleriyle gerçekleştirildi.

 

Kızaldağ Lahanalık mevkisinde gerçekleştirilen programa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, MHP Karaisalı İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile 10 bine yakın vatandaş katıldı.

GÜREŞ SPORUNA GÖNÜL VERMİŞ BİR İNSANIM

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Ağustos kutlamaları tarihi Kızıldağ Güreşleri ve Yayla Şenlikleri nedeniyle 2. kez Kızıldağlılarla birlikte olduğunu belirterek, Kızıldağ’da bulunmanın kendisi için manevi açıdan çok büyük değer ifade ettiğini kaydetti. Başkan Sözlü, “ Ben bir güreş adamıyım. Bizzat güreşçi değilim ama bir güreş kulübünün başkanlığını yaptım. Halen Güreş Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesiyim. Geçen yıl Kızıldağ, henüz ben aday adayıyken ve şenliklerle ilgili sıkıntılar yaşanırken bize büyük destek verdi ve büyük başarılara birlikte imza attık. Onun için çok önemli Kızıldağ güreşleri. O zaman dedik ki, burada daha büyük organizasyonlar olacak. Üç gün boyunca çok değerli sanatçılarımız konserler verecek ve 31 Ağustos’ta da Türkiye’nin en büyük Karakucak Güreşleri olacak. Karakucak Güreşleri bu yıl daha ayrı bir anlam, değer ifade ediyor” dedi.

GÜREŞLERİN KÖKLÜ GEÇMİŞİNİ BELGELEDİK

Kızıldağ Güreşleri’nin, Ramazanoğlu Beyliği’nin Kızıldağ’ı yayla seçmesinden bu zamana kadar yapıldığını anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Ramazanoğlu Halil Bey’in 1475 yılında bu camiyi buraya yapmasıyla birlikte Kızıldağ aynı zamanda Ramazanoğlu Beyliği’nin yazlık yönetim merkezi olmuştur. İşte en azından o zamandan başlayarak süren köklü bir güreş geleneği olmasına rağmen sadece Kızıldağ Güreşleri olarak adlandırılıyordu ve ben bunu eksik görüyordum. Kırkpınar 600’üncüsünü yaparken, Kızıldağ neden sadece geleneksel olarak ifade ediliyordu. İşte tarihi vesikalar eşliğinde, Adana’nın tarihi defterleri olmak üzere, Türk Tarih Kurumu’nun görüşü, Türkiye Güreş Federasyonu’nun desteği, Kültür Bakanlığı’nın katkısıyla, Kızıldağ Güreşleri’nin köklü geçmişini, tarihi bir vesikayla belgelendirdik ve bu yıl Kırkpınar Güreşleri gibi Kızıldağ Güreşleri de köklü geçmişini daha net şekilde ifade edecek. Bu yıl 529’uncusunu yapıyoruz. Kırkpınar’da olduğu gibi altın kemer ödüllü bir güreş turnuvası olacak. Kızıldağ Güreşleri’nde 3 yıl üst üste baş pehlivan olan altın kemerin sahibi olacak. Gelecek yıl inşallah daha kapsamlı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Kırkpınar Güreşleri gibi Kızıldağ Güreşleri de Türkiye’nin bilinen güreş organizasyonlarından biri olmakla kalmayıp, Türkiye’nin büyük bir kültür mirası olarak dünyanın dikkatini çekecek.

Bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesi’ne destek veren başta Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Arslan’a, MHP Karaisalı İlçe Başkanımız Sezai Yılmaz’a, Türk Güreş Vakfı Başkanı İlyas Karabulut Bey’e, Güreş Federasyonu’nda Karakucak Güreşleri’nden  sorumlu Mehmet Sırkıntı Bey’e, Gençlik Spor Dairesi Başkanımız Mehmet Ali Arslan Bey’e ve emeği geçenlere hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum.”

BÖLGEYE HİZMET ARTACAK

Seçimden önce söz verildiği gibi Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte yoğun şekilde çalıştığını kaydeden Başkan Sözlü, “Size söz verdiğimiz gibi çalışıyoruz. Araçların giremeği Kızıldağ-Pozantı yolu, Büyükşehir’in fiziki katkıları ve Karaisalı’nın Atom Karınca Belediye Başkanı Sn. Saadettin Arslan’ın desteklerinde ve önderliğinde açıldı. İnşallah orası karayolları standardında bir yol olacak ve Adana’dan Kızıldağ’a gelişteki yolumuzun rehabilitasyonu da belediyemiz tarafından yapılacak. Kızıldağ’a hizmet etme noktasında Ramazanoğlu Halil Bey gibi, Kızıldağ’ı yazlık çalışma merkezi seçmiş bir Atom Karınca Belediye Başkanımız var. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum, ben belediye başkanından anlarım. Saadettin Arslan bir memleket evladıdır ve Karaisalı adamını, belediye başkanını bulmuştur” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL GÜREŞLERİN AĞASI , MHP GENEL BAŞKANI-TÜRKMENBEYİ SN. DEVLET BAHÇELİ OLACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Adana Millekvekili Muharrem Varlı’nın açılışa katıldığını, 2. ve 3. gün de Seyfettin Yılmaz Bey ve Ali Halaman Bey’in de aralarında olacağını duyuran Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: “Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli geçen yılki ve bu yıl da seçildikten sonra gerçekleştirilecek şenlikle ilgili bana talimat vermiş, Kızıldağ’daki Yörük Yürkmen’lere en güzel şekilde hizmet etmemi istemişti. Seçildikten sonra da onların en büyük hizmetçisi olacaksın demişti. Biz bunu emir telakki ettik. İnşallah önümüzdeki yıl yapılacak şenlik ve güreşlerde güreş ağamız, sizler gibi Yörük-Türkmen evladı olan, Türkmenbeyi  Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli olacak.”

SAADETTİN ASLAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Arslan da “Bu şenliği düzenlememizde maddi manevi çok büyük katkısı olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve belediye personeline teşekkürü borç biliyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu bu geceki gibi daim etsin inşallah” dedi.

ALAN BİZİM, MEYDAN BİZİM, ŞENLİK BİZİM

Milliyetçi Hareket Partisi Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz, “Alan bizim, meydan bizim, şenlik bizim. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diyerek katkı koyanlara minnetlerini iletti.

MUHARREM VARLI, “BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GİTTİĞİM HER YERDE…”

Böylesine coşkulu bir kalabalığı buluşturanlara, başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere teşekkür ettiğini ifade eden Muharrem Varlı, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bizleri böyle coşkulu bir kalabalıkla buluşturan, başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İşte hizmet anlayışı. Birlikteliğin ve eğlencenin keyfini çıkartmamız gerek. Bu organizeyle bugün burada muhteşem bir kalabalık ve coşkuyla bir aradayız. Ne mutlu ki Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Milliyetçi Hareket Partisi kazandı ve ne mutlu ki bugün onların verdiği hizmet sayesinde buradayız. Bir hafta 10 gündür ilçeleri ve beldeleri dolaşıyorum. Gittiğim her yerde Adana Büyükşehir Belediyesi’nden ekiplerin hizmet aşkıyla ve sorunları çözme noktasında heyecanla çalıştığını gördüm. İnşallah en iyi hizmeti halkımıza götürürüz. Bugün de çok güzel bir gece yaşıyoruz.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL İNŞALLAH ŞENLİĞİ VE GÜREŞ KARŞILAŞMALARINI MHP İKTİDARINDA YAPACAĞIZ

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ise şunları söyledi: “Geçen sene 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı sizlerle birlikte burada kutlamıştık. Aday adaylarımızın hepsi buradaydı. O tarihte 15 ilçeyi ve Büyükşehir'i kazanarak burada olacağımızı ve yine birlikte kutlayacağımızı ifade etmiştim. Sizler de bizlere sahip çıktınız. Sizlerin verdiği destekle başta Büyükşehiri ve 8 ilçe Belediyesini kazandık ve buradayız. Yine söylüyorum; Allah ömür verirse gelecek yıl aynı kutlamayı birlikte yapacağız. Ama nasıl yapacağız biliyor musunuz? Önümüzde genel seçimler var. İnşallah Allah'ın izniyle bu sefer MHP nin tek başına iktidarını da kutlayacağız. Allah izin verirse 2015’te iktidarımızı burada kutlayacağız."

HALUK LEVENT KONSERİ

Konuşmaların ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, havai fişek gösterisi ve 10. Yıl Marşı eşliğinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılanlar Gül Ahmet Yiğit, Mahmut Tülek ve Haluk Levent’in şarkılarıyla coştu.