Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 5. Adana Yamaç Paraşütü Kostümlü Uçuş Festivali, Adana semalarında görsel şölen yaşattı. Birbirinden ilginç kostümlerle gökyüzünde süzülen yamaç paraşütü pilotları büyük heyecan yaşarken, izleyenlere da eşsiz seyir zevki verdi. İki gün süren festivalde Selim Çelik’in tasarladığı, Bekir Atlıhan’ın pilotajını yaptığı “Avatar” isimli kostüm, birincilik ödülünü kazandı.
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM OLDU
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın desteğiyle Adana Yamaç Paraşütü Spor Kulübü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen 5. Adana Yamaç Paraşütü Kostümlü Uçuş Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından yamaç paraşütü tutkunlarını merkez Çukurova İlçesi Karabasakal Rüzgarlı Tepe’de buluşturdu. 7’den 70’e yüzlerce Adanalı, birbirinden ilginç kostümlerle Seyhan Baraj Gölü üzerinde uçan paraşütçüleri keyifle izledi.  Yarışmanın jürisini tercih yapmakta zorlayan kostümlü paraşütçüler, Rüzgarlı Tepe’ye gelen vatandaşlarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek, objektiflere gülümsedi. 

“AVATAR” KOSTÜMÜ FESTİVALİN ŞAMPİYONU

Hem uçanlara, hem de seyredenlere büyük heyecan yaşatan festivalde Selim Çelik’in tasarladığı, Bekir Atlıhan’ın pilotajlığını yaptığı “Avatar” kostümü birinciliğe layık görüldü. Festivalin ikincisi Mustafa Karagöz, üçüncüsü Halid Üstün oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Gençlik ve Spor Destek Şube Müdürü Ömer Demirel ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Basın Yayın Şube Müdürü Ahmet Küncü takdim etti.  Festivalde Off-Road tutkunları da motor sporları tutkunları için gösteriler yaptı.

“BÜYÜKŞEHİR, TÜM SPOR ORGANİZASYONLARININ DESTEKÇİSİ”

Adana’da havacılık sporlarına evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, “Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatları gereği sporu ve sporcuyu kayıtsız, şartsız desteklerken, Adanalı hemşehrilerimizin de aileleri ile birlikte güzel bir hafta sonu geçirmelerine imkan sağlamaya gayret ettik. Benzer organizasyonlara destek vererek, Adana’da tüm spor etkinliklerinin gelişmesine, her branşta sporcuların yetişmesine hizmet edeceğiz” diye konuştu.