Tosun, 18-20 Temmuz tarihleri arasında Sakarya’nın Sapanca İlçesi’nde gerçekleştirilen ”Türkiye Kürek Şampiyonası 2. Etap Müsabakaları”nda, Adana Gençlikspor ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Spor Kulübü’nün kürekçilerinin güçlü rakiplerine rağmen kürsüye çıkarak madalya almayı başardıklarını kaydetti.

Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle kürek müsabakaları konusunda sorunlar yaşandığına dikkati çeken Tosun, bu konuda kendilerini şanslı saydıklarını Seyhan Baraj Gölü’nün 12 ay kürek yapmaya elverişli olduğunu, bu çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

TOHM Projesi kapsamında kız ve erkek 40 kadar sporcuyu milli takımlara hazırladıklarını ifade eden Tosun, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi olmak üzere, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın tesis, ulaşım, beslenme ve diğer konulardaki desteğiyle önemli başarılar elde ediyoruz.  Ayrıca, Türkiye’de ilk albano kürek parkuruna sahip olduğumuz için Kürek Federasyonu TOHM Projesi’nde kentimizi pilot bölge seçti. TOHM Projesi sayesinde katıldığımız ulusal ve uluslar arası müsabakalarda madalyalarla dönüyoruz. Hedefimiz Akdeniz Oyunları’nda  olduğu gibi Seyhan Baraj Gölü’nde uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaktır.”

-KİMLER DERECEYE GİRDİ?-

Tosun, Sapanca’da gerçekleştirilen müsabakalarda madalya kazanan sporcuların milli takım hazırlık kamplarına çağrılacağını da sözlerine ekledi.

Dereceye giren sporcular ve kulüpleri şöyle

Küçük Erkekler 4 X: Halil İbrahim Güzelbay, Yusuf Berke Yorulmaz, Berk Ogün, Mehmet Çopanoğlu  (Gençlikspor Kulübü)

Küçük Kızlar 4 X : Nigar Demiroğlu, Cansu Demir, Didem Sürer, Asena Bozkurt (Gençlikspor Kulübü)

Küçük Erkekler 1 X: Yunus Emre Bulut (ÇÜ Spor Kulübü)

Yıldız ve Genç Erkekler 2 X: Cihangir Ünal, Uygar Ballıoğul (ÇÜSpor Kulübü)

Genç Erkekler 2 X : Mehmet Kocur, Ekincan Yılmaztürk, Ramazan Esen, Rezan Karacan (ÇÜ Spor Kulübü)

Genç Erkekler 4 X: Mehmet Kocur, Ekincan Yılmaztürk, Ramazan Esen, Rezan Karacan (ÇÜ Spor Kulübü)