Adana Baro Başkanı Av. Gazi Mengücek Çıtırık,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı ziyaret ederek, 7-10 Ocak tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek “Adana 5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları” konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Türkiye’nin altıncı büyük barosu olduklarını, baroya kayıtlı iki bini aşkın avukat bulunduğunu, eğitim çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Çıtırık, ziyaret sırasında konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü anısına kentimizde, 7-10 Ocak tarihleri arasında Adana 5 Ocak  Kurtuluş Kupası Spor Oyunları kapsamında futbol ve basketbol turnuvası düzenleyeceğiz. Turnuvaya Türkiye genelinde tüm baroların katılması için yazılar gönderdik. Turnuvaya katılacak ekiplerde avukatların yanı sıra, stajyer avukatlar ve hukuk üniversiteleri öğrencilerin de katılmasını sağlayacağız. Hedefimiz, barolar arasında dostluk, dayanışma ve paylaşmayı geliştirmektir.  İl Spor Müdürlüğünün desteğiyle kentimize yakışır bir turnuva gerçekleştireceğiz. Kent dışından gelen konuk ekiplerin konaklaması, ulaşım, yemek, çevre gezileri ve diğer ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağız. Adana kebabı, şalgamı, cezeryesi iye yöresel değerlerimizin de tanınmasını sağlayacağız. Turnuvaya destek verecek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a şimdiden teşekkür ederiz.”

-BARO’DAN SPORDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ PANELİ-

İl Spor Müdürlüğüyle gerçekleştirecekleri projeleri periyodik aralıklarla yaşama geçireceklerinin altını çizen Baro Başkanı Çıtırık, 6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” konusunda Türkiye genelinde uzman hukukçularla Adana’da panel düzenlemeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

ATAŞBAK: “SPORLA İLGİLİ PROJELERE TÜM OLANAKLARIMIZI SEFERBER EDERİZ”-

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İl Spor Müdürü Ataşbak,”Sporla ilgili projelere tüm olanakları seferber ederiz” dedi.

Futbolun dışında ki sporlara da önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Ataşbak, Baro’nun özellikle Adana’nın Kurtuluşu anasına gerçekleştireceği turnuvada futbolun yanı sıra basketbolu da düşünmelerini takdir ettiğini, başta tesis olmak üzere diğer konularda da gerekli kolaylığı sağlayacağını ve destek vereceğini kaydetti.

Ataşbak, Sarıçam İlçesi’nde yapımı süren 33 bin kişilik çağdaş stat ile ilgili de bilgi verdi. Stadın çok kapsamlı spor kompleksi olacağına dikkat çeken Ataşbak, stada ulaşım konusunda da yerel yöneticilerin çalışmalar yaptıklarını anımsattı.

Baro Başkanı Çıtırık, daha sonra Spor Servisi Şefi Hanifi Altun’u da ziyaret ederek turnuva hakkında bilgi aktardı.

Ziyaret sırasında Adana Barosu Spor Komisyonu Başkan Yardımcıları Av. Kürşat Tuğrul Anıl, Serdar Eroğul ile komisyon üyesi Hasan Yuvalı da hazır bulundu.