Hadi, makamında gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Koordinatörü Mehmet Ali Altıparmak, Şube Müdürü Oruç Ali Uğur, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Savaş Çetin,  Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Cahit Tokcan, Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin, Mahmut Kır, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Bilgi İşlem Görevlisi Gülsüm Eryaman’ın katılımıyla maraton için alınması gereken önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün direktifleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle gerçekleştirilecek maratonun Adana’ya yakışır bir şekilde yapılacağını ifade eden Hadi, toplantıda yaptığı konuşmada şunlara yer verdi:

“4 Ocak Pazar günü beşincisini yapacağımız yarı maraton, halk koşusu ve engelliler yarışına kayıtlar internet ortamında devam ediyor. Yarışlara 20 gün kadar olmasına rağmen 600 kadar başvuru var. Bu sayının bini aşacağına inanıyorum. Ünlü Türk ve yabancı atletlerinde katılacağı etkinlikte Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda toplam 150 bin TL para ödülü dağıtacağız. Ayrıca, maraton ve halk koşusunda tüm sporculara yarışma logolu tişört, madalya ve katılım belgesi dağıtacağız. Müsabakada yol güvenliği ve sporcunun sağlını çok önemsiyoruz. Bu nedenle 119 noktaya hakem ve görevli bırakacağız. 3 donanımlı ambulansın yanı sıra trafik polisleri de gerekli önlemi alacaklar” 

-“YARIŞMAYA KATILACAK OLANLAR İNTERNET ORTAMINDA BAŞVURACAKLAR”-

Yarışmalar için kayıtların “adanakurtulusmaratonu.adana.bel.tr” adresinden internet ortamında başladığının altını çizen Hadi, “Yarışmaya katılacak tüm sporcular yarışacakları kategoriyi belirleyerek internet ortamında başvuru yapacaklar. Yarı maratona katılacak sporcuların hem derecelerini belirlemek, hem de istenmeyen hataların önüne geçmek için göğüs numarası ve ayak bileklerine zaman çipi takılacaktır. Tüm katılımcılara yarışma logolu tişört, madalya ve katılım belgesi dağıtılacaktır” diye konuştu.

-“YARI MARATONDA KADIN VE ERKEKLER BİRİNCİSİNE 20’ŞER BİN TL ÖDÜL VERİLECEK”-

Hadi, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yarı maratonda  ilk 10 dereceye giren kadın ve erkek sporculara para ödülü dağıtılacağını, birinci olan kadın ve erkek sporculara 20’şer bin TL, ikinciye 10, üçüncüye ise 5 bin TL para ödülü verileceğini,  bunun yanı sıra halk koşusu, masterler ve engellilerde ilk 3 dereceyi paylaşan kadın ve erkek sporculara toplam ödülün 150 bin TL olduğunu açıkladı.

 

-“İLK KEZ ARİF NİHAT ASYA TEŞVİK ÖDÜLLERİ DAĞITILACAK”-

Adana'nın 5 Ocak Kurtuluş anısına yazdığı ünlü "Bayrak" şiirinden dolayı "Bayrak şairi" olarak da anılan Merhum Edebiyat Öğretmeni ve Şair Arif Nihat Asya anısına ilk kez teşvik yarışması düzenleneceğini ifade eden Hadi,  ilk 5 dereceyi paylaşan Türk kadın ve erkek sporculara para ödülü dağıtılacağını, Türkiye’de maratonda önemli dereceleri bulunan eski milli atletlerin de sporculara model olması için Adana’ya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca, yarışma ve ödül törenin ardından halka açık ücretsiz konser verilecek

-YARIŞ GÜZERGAHI TARİHİ MEKANLARA DİKKAT ÇEKİLECEK-

Atatürk Parkı önünde startı verilecek olan maratonun güzergahı şöyle:

Atatürk Parkı, Sular, Tarihi Tren Garı, Ziyapaşa Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Büyükşehir Belediyesi Önü, İnönü Parkı, Adliye binası, Tarihi Taşköprü, Kızılay Caddesi,  Ulucami, 5 Ocak Meydanı, Ali Münif Yeğenağa Caddesi, Yağcami,  Büyüksaat, Eski Vilayet Binası, Tarihi Kız Lisesi, Tarihi Taşköprü üzerinden, HiltonSA, Optimum Alışveriş Merkezi, Merkez Camisi, Arkeoloji Müzesi, Fuzuli Caddesi, Galeria Alışveriş Merkezi, Demirköprü, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Sağlık İl Müdürlüğü, 6. Kolordu Komutanlığı, Mithat Özsan Bulvarı, Çukurova Üniversitesi kavşağı, DSİ Baraj Köprüsü, Adnan Kahveci Bulvarı, Menderes Bulvarı kavşağı, Özdemir Sabancı Bulvarı, Dilberler Sekisi, ATO Kavşağı, Eski Baraj, Kasım Gülek Bulvarı, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu, Merkez Park’ta sona erecek.