Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC)  Atletizm Avrupa Şampiyonasında Adana Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün milli sporcusu Mehmet Ali Atmaca 400 metrede Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da tebrik ettiği Atmaca, 2,5 aylık çalışma sonunda bronz madalya kazandığını belirterek, “Gelecek yıl birincilik kürsüsüne çıkıp Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum dedi.

 

İLK ULUSLAR ARASI BAŞARISI

İngiltere’nin Swansea kentinde 18-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye’den 35 sporcunun katıldığı Bedensel Engelliler Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda Adana’yı 400 metrede temsil eden 20 yaşındaki Mehmet Ali Atmaca, önemli bir başarıya imza attı.

Uzun mesafe koşucusu olan genç sporcu, 2,5 aylık hazırlık döneminin ardından milli formayı giyerek çıktığı pistte 53,64 saniyelik derecesiyle 400 metrede bronz madalya kazandı.

Antrenörü Yavuz Lavkor nezaretinde büyük bir özveriyle çalışarak şampiyonada 400 metrede en iyi derecesini yapan Atmaca, başarı yolunda kendisine koşulsuz destek veren ailesine, Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan’a, antrenörü Yavuz Lavkor ile Güler Yaşar’a ve katkılarından dolayı Carrefour-SA Bölge Müdürü Kamil Özdemir’e teşekkür etti.

 

GELECEK YILKİ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Şampiyonadan üç ay öncesine kadar 1500 ve 800 metre koştuğunu dile getiren genç sporcu Türkiye Şampiyonası’nda hiç hazırlanmadığı 400 metrede yarışmak zorunda kaldığını ve burada elde ettiği dereceyle de Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandığını söyledi.

2,5 aylık hazırlık döneminin ardından 53,64’lük dereceyle ilk uluslar arası başarısını elde eden Mehmet Ali Atmaca, “İlk başta çok heyecanlandım ama daha sonra kendime geldim ve koştum. Allah’ın izniyle gelecek yıl birinci olup Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum” diye konuştu.

 

BAKAN KILIÇ’DAN TEBRİK

Atmaca’yı Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç da tebrik etti. Bakan Kılıç, “Ülkemize ve bizlere başarısından dolayı gurur yaşatan milli sporcumuz Mehmet Ali Atmaca’yı içtenlikle tebrik ediyorum. Bundan sonraki katılacağı tüm müsabakalarda başarılarının devamını diliyorum” dedi.