Reşatbey Mahallesi’nde bulunan Bosnalı Salih Efendi Cami’si Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Basri Yavuz’un girişimleriyle Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi İsmet Atlı, Adanaspor ve Adana Demirspor’u ve başka takımları defalarca şampiyon yapmasıyla tanınan Ali Hoşfikirer (Şampiyon Ali), 1981 yılında Niğde’ye bağlı Çiftehan yakınlarında geçirdikleri trafik kazasıyla vefat eden spor şehitleri Altyapı Antrenörü Sami Bayraktar, futbolcular Hakan Ece, Rafet Akkaya ve Faik Algan, Adana Demirspor’da attığı frikik golleriyle tanınan Selami Tekkazancı (Füze Selami)  ve diğer vefat eden tüm sporcular anısına düzenlenen etkinlikte caminin hatibi Mustafa Kaleağası, Kur’an-ı Kerim okudu ve merhum tüm sporcular anısına Hatim Duası yapıldı.

Bosnalı Salih Efendi Camisi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz, duaya katılan Vali Mustafa Büyük’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, “Bugün çok anlamlı 2 etkinliği gerçekleştireceğiz. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ikincisi de 3 ayların başlangıcı olan Regaip Kandili. Sporda önemli başarıları bulunan merhum sporcular anısına düzenlediğimiz etkinliğe katılanlara teşekkür ederiz. Mekanları cennet olsun” dedi.

-VALİ BÜYÜK: “MERHUM ÜNLÜ SPORCULARIN HATIRLANMASI ANLAMLI DAVRANIŞ”-

Hatim Duası’na katılan Vali Mustafa Büyük, merhum ünlü sporcuların hatırlanmasının anlamlı olduğunu belirterek, kentin ve ülkenin adını duyuran merhum sporculara minnet borçlarının bulunduğunu belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeğe ve hizmeti bulunanlara teşekkür etti.

Vali Büyük, Hatim Duası’na katılan İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’nin şampiyon sporcuları ile Adanaspor’un Eski Kaptanı Vedat Bayraktar, Adanaspor futbolcusu Feyzullah Küçük,  Adana Demirspor’un efsane futbolcuları Ali Hikmet Aydınoğlu (Coral) ve Yaşar Kartal (Kartal Yaşar) ile diğer sporcularla sohbet etti.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi,  Adana Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, AK Parti Eski Adana Milletvekili Ziyaettin Yağcı, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut, Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf İnce,  Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Murat Adıgüzel,  Merhum Selami Tekkazancı’nın oğlu Ömer Tekkazancı, spor kulübü yöneticileri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, etkinliğe katılanlara, gül suyu ve lokum dağıtıldı.