Defalarca 52 kilo serbest sitilde milli mayoyu giyen merhum Abdurrahman Çay, Balkan Şampiyonası, Akdeniz Oyunları ve Adriyatik Kupası’nda ve birçok uluslararası müsabakada şampiyonluklar yaşadı.

Faal sporculuk yaşamının ardından Berlin Türkgücü takımının antrenörlüğünü yapan ve milli takımlara onlarca sporcu kazandıran Abdurrahman Çay, Almanya’dan Adana’ya gelirken uçakta geçirdiği kalp krizinin ardından yaşamını kaybetti.

-ÇAY’IN ÖLÜMÜNÜ AHMET AYIK BİLDİRDİ-

Abdurrahman Çay’ın vefatını ilk öğrenin Türk Güreş Vakfı Genel Başkanı Avrupa, Dünya ve  Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Ahmet Ayık, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’yi telefonla arayarak bilgi verdi. İl Spor Müdürü Hadi, Abdurrahman Çay’ın ölümünü güreş ailesine duyurdu.

76 yaşında vefat eden evli ve 3 çocuk babası olan Abdurrahman Çay,  Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Hakkıbeyli köyü’nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, ailesi ve yakınları, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Sarıçam İlçe Spor Müdürü Murat Adıgüzel, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut, Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf İnce, güreş antrenörleri Remzi Göçer, Mehmet Sırkıntı, Asım Savaş Spor Salonu Amiri ve Milli Sporcu Miktat Birer, eski sporcu ve antrenörler katıldı.