Hadi, geçtiğimiz hafta teniste ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda Türkiye'ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Milli Tenisci İpek Soylu, babası Sermet, Annesi Serpil Soylu ile Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Şerifoğlu’nu makamında kabul ederek Grand Slam hakkında bilgi aldı.

İpek Soylu ile gurur duyduklarını, tenis tarihinde Çağla Büyükakçay’dan sonra ABD Açık Turnuvası’nda gençlerde başarı sağlayan ikinci Adanalı olduğunu ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“İpek Soylu’yu uzun zamandır yakından izliyor ve destekliyorum. Babası , annesi ve kardeşi de tenis oynayan İpek Soylu’ya ailesi model oldu. İpek, 76 milyon Türk halkını düşünerek çok anlamlı bir şampiyonluk elde etti. Kentimizin ve ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayan İpek Soylu ve ailesini kutluyorum. Zeki olmayan sporcu olamaz. İpek Soylu’nun 2016 Brezilya, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na sporcu olarak katılacağına inanıyorum. Elbette bu başarı çok çalışmanın, 10 yıllık yatırımın karşılığı oldu. İpek Soylu’nun hedefi daha büyük olmalı. Ondan daha önemli başarılar bekliyoruz.”

Kendisinin de eski sporcu olduğunu, 30 yıldır çeşitli illerde müdürlük yaptığını belirten Hadi, Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu gibi sporcuları tenis milli takımına kazandıran Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü yöneticilerine teşekkür etti. Yakın gelecekte kapalı kort yapılması için girişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi.

-İPEK SOYLU: “ANLAMLI ŞAMPİYONLUKTA HERKESİN PAYI VAR” –

Milli Tenisci İpek Soylu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, şampiyon olmasında başta ailesi olmak üzere, yönetici, antrenör ve sporcu arkadaşlarının büyük payının bulunduğunu, kazandığı kupayı onlara armağan ettiğini ifade etti.

Başarının 10 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu belirten İpek Soylu,  yetiştiği ve büyüdüğü Adana’ya vefa borcu bulunduğunu, ENKA Spor adına yarışmasına rağmen Adana’yı unutmadığını ,tenise bundan böyle daha çok önem verileceğini belirterek  kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Ziyaret sırasında, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin de hazır bulundu.

-İLK YETİŞTİĞİ KULÜPTE ŞAMPİYONLUK PASTASI KESİLDİ-

İpek Soylu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Mustafa Büyük’ün ardından yetişdiği kulüp olan Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (TDSS) onuruna verilen kokteyle katıldı. TDSS üyeleri,  Kulübün Eski Başkanlarından İlker Güner, Hilal Aksöz ve mevcut Başkan Ali Baş ile sporcu arkadaşları İpek Soylu’nun raketli fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Başarılarının devamını dileriz" yazılı  pastayı kestiler. Ayrıca, plaket ile altın armağan ettiler.

İpek Soylu, spor yaşantısını ENKA Spor’da sürdürmesine rağmen, ilk yetiştiği kulüp olan TDSS unutamadığını ve her koşulda destek vereceğini belirterek teşekkür etti.