Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” cümlesiyle, kutsal mesleğin önemine ve öğretmenlere yüklenen görevin yüceliğine vurgu yaptığını belirterek, Eli öpülesi öğretmenlerimizin, ükemizi, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek, yarınlara hazırlamak ve çağdaş dünyayla rekabet edebilir hale getirmek gibi çok önemli ve kutsal bir görevi var. Bu görevi büyük fedakarlık, azim ve kararlılıkla yerine getiren öğretmenlerimizin zihinlerinin rahat olması için millet ve devlet olarak üzerimize büyük sorumluluk düşmektedir” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, öğretmenlere olan güvenini her fırsatta dile getirdiğini ve onların omuzlarına çok yüce bir görev yüklediğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması adına, çağdaş milletlerin seviyesine ulaşıp, medeni dünyanın parçası olma yolunda verdiğimiz mücadelede öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Ülkemizde eğitim sisteminin sık sık değiştirilmesi, öğretmenlerimizi zor durumda bırakmaktadır. Cumhuriyetimizin kazanımlarını Türk Milleti’nin zihnine yerleştirmek, Cumhuriyetin ne denli kutsal ve vazgeçilmez olduğunu çocuklarımızın benliğine işlemek adına öğretmenlerimizin bundan sonra çok daha yoğun çaba göstermesi gerekmektedir. Bu yolda öğretmenlerimizin sosyal, kütürel ve ekonomik açıdan desteklenmesi, modern ülkelerdeki meslektaşlarına yakın haklara kavuşturulması gerekmektedir. Atama bekleyen öğretmenlerimizle ilgili sorunun bir ön önce çözülmesi, eğitime devlet bütçesinden ayrılan payın artırılması da, öğretmenler gününde mutlaka bir kez daha hatırlatılması gereken ve çözümü yolunda harekete geçilmesi gereken sorunlardır” diye konuştu.

 

Başkan Hüseyin Sözlü mesajını şu sözlerle tamamladı: “Sorunların gündeme getirildiği değil, gerçekten kutlama yapılacak 24 Kasım Öğretmenler Günlerine ulaşmak dileğiyle, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum.”