Okçuoğlu, Yüreğir Serinevler Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, son yıllarda hakemlikte önemli atılımlar yapıldığını, Türk hakemlerinin, Avrupalı hakemlerden geri kalır bir tarafının olmadığını söyledi.

Mevcut hakemlerin yanı sıra, açılan kurslarla kendilerini kanıtlayan hakemlerin bir üst klasmana yükseldiklerini ifade eden Okçuoğlu, şöyle devam etti:

“Hakemler üzerlerinde, futbolcuların, kulüp yöneticilerin, taraftarların, spor kamuoyunun ve medyanın büyük baskılar olmasına rağmen başarılı maçlar çıkartarak Türk futboluna önemli katkı sağlıyorlar. Hakem eğitimine büyük önem veriyoruz. Adalet dağıtan bir kurum olarak hakem atamalarına da çok özen gösteriyoruz. Hakemlikte yeni yüzlerle birlikte kaliteyi artıracağız. 2013-2014 sezonunun hakem ve gözlemcilere hayırlı olmasını diliyorum.”

Okçuoğlu, 7. Bölgeye bağlı tüm illere giderek hakem ve gözlemcilerle toplantılar yapacağını sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra MHK Eğitim Planlama ve Araştırma (EPAK) Komisyonu Üyesi Mehmet Doğan, hakem ve gözlemcilere görsel olarak değişen kurallarla ilgili eğitim verdi. Ayrıca, maç sonrasında raporların nasıl doldurulacağı konusunda bilgi aktardı.

Bu arada, seminere Adana, Osmaniye, Mersin, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis bölgesinden üçü kadın toplam 74 hakem ile 22 gözlemci katıldı.