Seyircisinin Adana’da da yalnız bırakmadığı ve 90 dakika boyunca tezahüratlarla canlandırmaya çalıştığı Es-Es, 1.Lige lazım takım. Önce konuk takıma ayırdım girizgahı. Zira futbolcular sahada, taraftarlar tribünde centilmenlik örneği sergiledi.
Hem konuk ekibi hem de konuk seyircisi tebrik etmek istiyorum.
Demirspor’a gelince…
Her geçen gün daha iyi olacağını söylediğimiz ADS, orta sahada daha derli toplu, ileri uçta bol pozisyon yakalayan bir görüntü sergiledi. Nitekim karşılaşmada 3 puanı 3 golle almasını bildi. İleri uçtaki futbolcular daha becerikli ve organize olsa 90 dakika sonunda 3 değil 5 gol atmış olacaktı. Olsun, taraftara 5 Ocak’ta güzel bir galibiyet hediye etti Demirspor.
Şimşekler’in cezalı olması 5 Ocak Stadyumu’nun atmosferini buruklaştırsa da maça gelen taraftarların arzulu ve istekli çağrışımları takımın moral motivasyonunu yükseltti.
Karşılaşmada göze çarpan oyuncular da oldu. Örneğin iki gol atan Mendy, 3. gole imza atan Yiğitcan, Abdulkadir ve Erhan iyi olanların başındaydı. Demirspor’un yabancı futbolcularının canla başla çalıştığını da söylemek lazım…
Eskişehir’de ise o eski Erkan Zengin’in mumla aranır hale geldiğini gördük. Fener’in ele avuca sığmaz eski oyuncusu Semih Şentürk de ikinci yarı dahil olduğu karşılaşmada hiç ama hiçbir varlık gösteremedi. En diri görünen ve gole de imza atan orta sahada yıldızlaşan Hasan Hüseyin Acar oldu.
Teknik ve taktik konuları da başka üstadlara bırakıyorum.
Aldığı 3 puanın ardından puanını 14’e çıkaran ve 7. Sıraya yükselen Adana Demirspor’u daha güzel günlerde olması en büyük dileğimiz…
Lider Ümraniye’nin 17, ikinci sıradaki Giresun’un 16, sonra gelen Altınordu, Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Elazığ’ın puanları da Adana Demirspor’la aynı. Demek o ki; gollü galibiyetler Demirspor’u averaj üstünlüğüyle birlikte kısa süre sonra liderliğe de taşıyacaktır.
Süper Lig için umutluyuz…