Almanya’da düzenlenen turnuvada rakiplerini nakavtla yenerek, final yolunda önemli bir engeli geride bırakan Adanalı profesyonel boksörler, Adana Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları Buğra ve Alptuğ Öner medyanın karşısına çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Arslan ile sporcuların menajeri ve babası Murat Öner katıldı.

RAKİPLERİNİ NAKAVTLA YENEREK BİZİ MUTLU ETTİLER

Toplantıda ilk sözü alan Mehmet Ali Arslan, sporcuların başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, “21 Kasım 2014 tarihinde Almanya’nın Berlin kentinde yapılan kemer öncesi profesyonel  boks karşılaşmasında ülkemizi iki yiğit kardeşimiz temsil etti. İkisi de rakiplerini Allah’a şükürler olsun nakavtla alt ederek bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Bu müsabakalar sonrası Alptuğ Öner, Kıtalarararası Kemer Müsabakası, Buğra Öner ise Gençler Dünya Şampiyonluk Müsabakası yapma hakkı kazandı. Burada iki kardeşimizin her şeyden önce Adanalı olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu kardeşlerimiz Adana’da bundan sonra yetişecek olan, sadece boksta değil, diğer spor dalları da dahil olmak üzere tüm kardeşlerimize örnek olacaklar” dedi.

SAYIN DEVLET BAHÇELİ BEY’E ARMAĞAN OLSUN

Her iki sporcunun bağlı bulunduğu külübün Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı olarak, böylesine mutlu bir haber için medyanın karşısına çıkmaktan onur duyduğunu ifade eden Arslan, “Kulübümüzü yeni kurduk ve bir-iki aylık sürede şu ana kadar aldığımız ilk büyük başarı oldu Öner Kardeşler’in zaferi. Hem Mehteranla ringe çıkmalarından hem de vücutlarındaki döğmelerden anlaşılacağı üzere bu iki kardeşimiz de Allah’a şükürler olsun ki Bozkurt. Bu iki Bozkurt’un başarısını ülkücü, milliyetçi hareketin lideri, genel başkanımız, Türk Dünyası’nın bilge lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’e hediye ediyoruz ve inşallah Adana Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak bundan sonra, kendisinin de Türk Gençliği’ne göstermiş olduğu yolda, başarılı nesiller yetiştireceğimize ve bir çok başarıya imza atacağımıza burada söz veriyoruz” diye konuştu.

SPORCULARIN BABASI MURAT ÖNER’E DE TEŞEKKÜRLER

Mehmet Ali Arslan, şöyle devam etti: “ Onlara fikir babalığı yapan, önderlik yapan isim, boksörlerimizin babası Murat Öner Bey. Bu başarıda, dövüşen, boks yapan kardeşlerimiz kadar babalarının da katkısı çok fazla. Belki Alptuğ ve Buğra idmandan sonra yorgunluktan uyuyordu fakat babaları maçlar bitene kadar herhalde hiç uyumadı. Onun emeği de çok fazla. Böyle iki güzide evlat yetiştirdiği için Murat Öner Bey’e çok teşekkür ediyorum, kendisini tebrik ediyorum.”

BAŞARI KAZANILIR, TÜRK OLABİLMEK DAHA ÖNEMLİ

Buğra Öner de kazanılan başarıyla ilgili şunları söyledi: “İyi boksör olunur, iyi sporcu olunur fakat daha önemli olan iyi bir Türk olabilmek, atalarına, milletine sahip çıkabilmek. Biz vücudumuza geçmişimizin, atalarımızın, tarihimizin simgelerini dövme yaptırdık. Hem kendi insanımıza, gençlerimize örnek olmak, hem de yurtdışındaki insanlara kültürümüzü tanıtmak için dövme yaptırdık. Her anımızda, hareketimizde Türklük ve vatan var. Bize sahip çıkılması vatana, Türklüğe sahip çıkmaktır. Sağolsun bunu Hüseyin Sözlü Başkanımız çok güzel yapıyor. Allah ondan razı olsun.”

 

Alptuğ Öner, daha büyük başarıların sözünü verdi ve Türkiye, Adana adına önemli zaferler elde edeceklerini, Başta Hüseyin Sözlü ve Mehmet Ali Arslan olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ettiklerini açıkladı.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER, SPORLA KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUNUR

Murat Öner ise bir baba olarak müthiş gurur duyduğunu, keyif aldığını ve mutlu olduğunu kaydetti. Öner, “Her aile çocuklarına spor alışkanlığı kazandırsın. Böylece onları kötü alışkanlıklardan korurlar. Biz ant içtik, Adana’ya büyük başarılar kazandıracağız. Profesyonel boksu Adana’ya tanıtıp, daha geniş kitlelerce bilinmesini sağlayacağız. Bizi destekleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’e ve Gençlik Spor Daire Başkanımız Mehmet Ali Arslan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Sporcular, karşılaşmalarda giydikleri bandaj ve formaları da Mehmet Ali Arslan’a hediye etti.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ ZİYARET

Öner Kardeşler, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de konuk oldu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, desteklerinden ötürü şükranlarını ilettiler. Öner Kardeşler, Başkan Sözlü’ye bir çift boks eldiveni hediye etti. Meclis üyeleri, Öner kardeşler’i alkışlarla tebrik etti.