Türk futboluna büyük hizmetler veren, Adanaspor ile Adana Demirspor’un yanı sıra bir kaç takımı daha şampiyon yapan teknik direktör Ali Hoşfikirer, ölümünün 5. yıldönümünde Kabasakal Mezarlığı’ndaki kabri başında sevenleri tarafından anıldı.

Anma törenine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Basri Baş, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, ASKF Başkanı Ali Gülleri, Adana Demirspor camiasının sevilen isimlerinden Demirdal kardeşler, Adanaspor ve Adana Demirspor’un eski oyuncuları, Ali Hikmet Aydınoğlu (Coral Hoca), futbol antrenörleri ile Ali Hoşfikirer’in ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Ali Hoşfikirer'in kardeşi ve TSYD Asbaşkanı Kerim Hoşfikirer

Anma töreninde ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz ve merhum Ali Hoşfikirer’in kardeşi Kerim Hoşfikirer, birer konuşma yaparak kişiliğinin yanısıra Türk ve Adana sporuna yaptığı hizmetleri anlattılar.

TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz
Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Ali Hoşfikirer 19 Mart 2012 tarihinde vefat etmişti.