Adana’nın gururu Nafia Kuş, Çukurova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Şampiyon sporcuyu Rektörlük makamında kabul eden Prof. Dr. Mustafa Kibar, Nafia Kuş’tan spor yaşantısıyla ilgili bilgi aldı.

11 yıldır taekwondo sporunu severek yaptığını belirten şampiyon sporcu, bugüne kadar 10 kez Türkiye Şampiyonu, 1 kez Avrupa Şampiyonu, Avrupa 2. ve 3.’lüğünün olduğunu belirterek, Dünya şampiyonalarında ise iki kez 2.’lik, bir kez 3.’lük aldığını söyledi.

 

Şampiyondan Emeği Geçenlere Teşekkür…

Bu sporda aldığı başarılarında disiplinli çalışmasından çok, kendisine verilen desteklerin payının büyük olduğuna dikkat çeken Nafia Kuş, başta Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanı Doç. Dr. Kerem Tuncay Özgünen ve kendini bu şampiyonaya hazırlayan BESYO Antrenörlük Bölümü antrenörlerinden Çiğdem Topçuoğlu olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kuş, bu madalyayı emeği geçenlere armağan ettiğini bildirdi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Dünya Şampiyonluğu Bekliyorum.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Üniversitelerinde böyle başarılı sporcular olduğu için gururlu ve mutlu olduklarını belirterek “Bugüne kadar öğrencilerimize ve sporcularımıza nasıl destek olduysak, bundan sonrada desteklerimiz artarak sürecek.” dedi.

“Çin’de yapılan Taekwondo yarışmasında aldığı ikincilik madalyasıyla bizlere büyük bir gurur yaşatan Nafia Kuş’tan, bundan sonraki hedefte Dünya şampiyonluğu bekliyorum” diyen Prof. Dr. Mustafa Kibar, şampiyon sporcuya başarılarının devamını diledi.