5-15 2013 Tarihlerinde düzenlenecek olan U23 Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasına katılacak olan ülkeler Adana’ya gelmeye başladı. 

Şampiyona hazırlıklarını sürdürmek üzere ilk olarak Güney Afrika ve İran takımları şampiyonadan bir hafta önce Adana’ya geldi. Avustralya takımı 3 Eylülde Adana’da olacak. Diğer takımların 5 Eylül günü Adana’da olması planlanıyor.

Şampiyonaya Adana’da kamp yaparak hazırlanan Türk Milli takımı şampiyona öncesi düzenlenen mini turnuva’da Güney Afrika, İran ve Avustralya takımlarıyla hazırlık maçları yapacak.

MİLLİLERİMİZ SİNEMADA

U23 Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasına yoğun antrenman temposuyla hazırlanan genç milli takım oyuncuları ve teknik kadrosu yoğun kamp ve çalışma temposundan sonra akşamı birlikte sinemaya giderek değerlendirdiler. Avşar sinemalarının davetlisi olarak Optimum alışveriş merkezindeki sinema salonunda konuk edilen milli takım oyuncuları stres attılar.

Türk Milli takım yardımcı Antrenörü Tacettin Çıpa “ Yoğun tempoda uzun süredir kampta olan oyuncularımızın mental açıdan rahatlaması ve birlikte zaman geçirmesi açısından güzel bir gece oldu. Sporcularımızı dünya şampiyonasına hem fiziksel, hem ruhsal hem de mental açıdan en üst düzeyde hazırlamak istiyoruz. Birbirine kenetlenmiş ve arkadaşlık duygusu üst düzeyde bir milli takımız var. Bunu Adana’da dünya Şampiyonasında sahaya yaşatmak ve tüm Adanalıların desteği ile başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.