Seyhan Belediyesi tarafından hayata geçirilen portatif havuzu projesinde engelli bireylerde unutulmadı. Engelli vatandaşların da havuzlardan yararlanabilmesi için talimat veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatı ile ilk olarak Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Ziyapaşa Orta Okulu içerisindeki yüzme havuzu engelli bireylerin kullanacağı şekle dönüştürüldü. Engelli bireylerin haftanın her günü yararlanabildiği havuzlar, Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri ise sadece engelli bireylere hizmet verecek.

Haftanın 3 günü sadece engeli bireyler diğer günler ise karma olarak hizmet verecek Portatif yüzme havuzuna gelemeyecek kadar engeli olan veya evi bu havuza uzak olan engelli bireylerde araçlarla evinden alınıp yüzme eğitim verildikten sonra tekrar evine bırakılıyor.

Havuzda verilen eğitimleri inceleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, engelli bireylerinde toplumun bir parçası olduğuna vurgu yaparak belediye olarak engelleri kaldırmanın asli görevleri olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın Adana’nın kavurucu yaz sıcağında sulama kanalarına girerek boğulmalarının önüne geçmek için 3 yıldır uygulamada olan portatif yüzme havuzları projemize bu yılda devam ediyoruz. Bu proje kamuoyundan oldukça fazla takdir gördü. Biz bu hizmetten engelli bireylerinde yararlanmasını istedik. İlk olarak Gazipaşa Mahallesi içerisinde bulunan Ziyapaşa Orta Okulu’ndaki havuzu engelsiz hale dönüştürdük. Çocuklarımızı evlerinden alıp yüzme eğitimin ardından tekrar evlerine bırakıyoruz. Belediye olarak görevimiz engel yaratmak değil engelleri kaldırmak. Ve biz görevimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.