Başkan Sözlü, kongre öncesi yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

“Adana’mızın önemli bir markası olan Adanademirspor futbol takımımızın başarılı olması kentimizin ortak sevinci, başarısızlığı ise ortak üzüntümüzdür.  Türk futbol tarihinde müstesna bir yere sahip olan futbol takımımızın yakın mazisinde bir türlü istenilen ve özlenilen başarıyı yakalayamamış olması sadece köklü takımımıza sevdalı taraftarların değil tüm Adanalıların hüznüdür.  Kent sporuna katkı sunmak ve kentimizi temsil eden profesyonel futbol takımlarına destek olmak Adana’yı yöneten tüm kişi ve kuruluşların görevi olarak değerlendirilmelidir.

Adanademirspor futbol takımımızın bugün geldiği noktada kentin desteğine ihtiyacı vardır ve ben bunun farkındayım. İnanıyorum ki Adana’nın atanmış ve seçilmiş yöneticileri başta olmak üzere tüm sivil toplum teşkilatlarımız ve Adanalı işadamları futbol takımımızın başarılı olmasını istemektedir.

Kentimizin işadamları ve STK yöneticileri takımımıza destek olmaya hazır olduklarını belirtmektedirler ama yönetim kademelerinde görev almaktan imtina etmektedirler. İşlerinin yoğunluğu, takımın bir türlü başarılı olamaması ve başarısız maç neticeleri sonrasında  taraftarların olumsuz tezahüratları, yönetim kadrosunda olması gereken değerli Adanalıların bu göreve soğuk bakmasına neden olmaktadır.

 

Ancak tüm olumsuzluklara rağmen Adanademirspor kulübümüz sahipsiz değildir ve sahipsiz kalmayacaktır. Başta Adana Valiliğimiz, Adana Emniyet Müdürlüğümüz, Adana Büyükşehir Belediyemiz, tüm ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının kurumsal ve kişisel olarak desteklerinin, yeni oluşacak Demirspor Başkanı ve yönetimine tam olacağına inanıyor, saygılar sunuyorum.”