Türk basketboluna uzun yıllar hizmet veren, milli takım formasını en çok giyen oyuncular arasında yer alan, son yıllarda ise Türk Sporu’na üst seviyede yöneticilik hizmeti veren Adanalı spor adamı Lütfi Arıboğan, 27 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağanüstü Kongresi öncesinde yola Adana’dan çıktı ve ilk ziyaretini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye gerçekleştirdi.

BAŞARILI OLACAĞINA EMİNİZ

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu öncesi adaylık çalışmalarına memleketi Adana’dan başlayan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret eden Lütfi Arıboğan, ASKİ Spor Başkanı Rahmi Pekar ve ASKİ Spor Asbaşkanı Sedat Sözlü’den de destek aldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adana’dan ve Çukurova’dan kendisine tereddütsüz destek vereceğiz. Hemşehrimiz olması, sporun içinden gelerek, Türk basketboluna ve sporuna önemli hizmetlerde bulunmuş olması ve başarılı olacağına dair inancımız; O’nu bizim için en doğru aday yapmaktadır” dedi.

TURGAY DEMİREL’E YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR

Başkan Hüseyin Sözlü, Lütfi Arıboğan’ın Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı için mücadeleye kendi memleketinden başladığını belirterek, desteklerinin tam olduğunu açıkladı.  Başkan Sözlü, “Lütfi Arıboğan milli takıma uzun yıllar hizmet etmiş bir basketbolcumuz. Daha önce de böyle bir niyeti olmuştu ama herhalde bu döneme nasip olacak. Kendisi hemşehrimizdir. Allah uzun ömür versin babası Ahmet Arıboğan da Adana’nın yetiştirdiği önemli sporculardandır. TBF Başkanı olma niyetini beyan ederek, ilk ziyaretini kendi memleketi Adana’da, ASKİ Spor vesilesiyle Büyükşehir Belediyemize yapmış olması da bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. İnşallah Adana’dan ve Çukurova’dan kendisine tereddütsüz destek vereceğiz. Hemşehrimiz olması ve basketbolun içinden gelerek önemli başarılara imza atmış olması, Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray’daki sportif yöneticilik tecrübesiyle bu işte başarılı olacağına, Türk Basketbolunu en iyi şekilde temsil ederek başarı seviyesini yükselteceğine yürekten inanıyoruz. Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel’in Avrupa Federasyonu’na seçilmiş olması nedeniyle TBF’de olağanüstü kongre yapılacak. Turgay Demirel Başkana da yeni görevinde başarılar diliyoruz. Lütfi Arıboğan’ın adaylığı hayırlı olsun” dedi.

BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Yola kendi şehrinden  başladığı için mutlu olduğunu belirten Lütfi Arıboğan, “Bugün benim için çok özel bir gün. Şu anda Adana’dayım, kendi şehrimdeyim. 27 Mayıs 2015’te yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlık için adayım. Yola buradan çıkıyorum. 27 Mayıs’a kadar olan süreçte başlangıç noktam Adana. Adana Büyükşenir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye çok teşekkür ediyorum. Benimle ilgili düşünceleri için de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. ASKİ Spor Kulübü yöneticilerimize de aynı şekilde teşekkür ediyorum. Bu başlangıçla birlikte inşallah sonucun başarılı olacağına inanıyorum. Ayrıca bu bölgenin, Çukurova’nın genel olarak gösterdiği ilgiye ve verdiği desteğe de teşekkür ediyorum. Buradaki kulüplerimizin hepsini ziyaret edeceğim. Adana’dan ve henüz ziyaret etmediğim Çukurova illerinden verilen destek, gösterilen teveccüh bana gurur veriyor. Ben ve ekibim, Türk Basketbolunun daha yukarıya gitmesi ilerlemesi için, hem ulusal düzeyde kulüplerimizin sorunlarımızın çözülmesi, basketbolun hak ettiği marka değerine ulaşması, en önemlisi de kulüplerimizin basketbolun yönetiminde çok daha etkin rol alması açasından, hem de uluslarararası arenada daha önemli başarılara imza atmak için adayız. Başlangıcın kendi şehrimden, Adana’dan olmasından da büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah sonu hayırlı olur” diye konuştu.

SPOR CAMİASININ İÇİNDEN GELEN BİR İSİM

ASKİ Spor Başkanı Rahmi Pekar ise “Lütfi Arıboğan camiamızın içinden gelen, sadece basketbolverlerin değil, spor camiasının tümüyle tanıdığı bir isim. Çıktığı yola Adana’dan başlamış olması da bizim için bir onur. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” diyerek düşüncelerini paylaştı.