İftarın ardınan açılış konuşmasını yapan Adana Demirspor Kulübü Başkanı Mehmet Gökoğlu “Memleketimizin sportif başarısı ve kulüplerimizin kaynaşması için böylesi mübarek bir günde kadir gecesi bir araya geldik. Hepimiz biliyoruz ki Adana Demirsporumuzun en büyük başarılarını ve süper lige çıkma heyecanını, şampiyonlukları Adana’dan yetişmiş ve altyapımızdan yetişen sporcularımız ile elde etmiştir. Maalesef uzun yıllardır Adana Demirspor camiası ve amatör kulüplerimiz bu ilişkiden ve dayanışmadan uzak kalmış ve bunun neticesinde biz Adana Demirspor camiası olarak başarıdan ve özümüzden uzaklaşmış amatör sporcularımızda Torosları aşamamıştır.

Bu hayırlı günün milat olmasını ve Türk futbolunda Adana’nın eski günlerine dönmesini diliyorum. Tabii ki bu dinamikleri harekete geçirmeye sadece bizler yetmeyiz, bizlere en büyük desteği verecek olan şehrimizin mülki amirlerimizdir. Valimiz Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ve diğer ilçe belediye başkanlarımız, STK’lar ve siyasi parti temsilcilerimiz Adana Demirspor’un ve Amatör sporun her zaman destekçisi olmuştur ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceğinden asla şüphemiz yoktur”
Birliktelik vurgusu da yapan Mehmet Gökoğlu “Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemektir, birlikte çalışmak başarıdır. Bugün bir araya gelerek başlangıcı yaptık, bundan sonra bir arada durup ilerlemeyi ve bir arada çalışarak başarının geleceğine inanıyorum” dedi

Adana Demirspor Başkanı Mehmet Gökoğlu, Türkiye’de bulunan amatör kulüplerinin, Adana Demirspor kulübünün alt yapısı olduğunu belirtti. Gökoğlu,” Adana Demirspor olarak veya diğer kulüpler olarak, bütün amatör kulüpler Adana Demirspor kulübünün altyapısıdır. Yani 100 tane kulübümüz varsa bu çocuklar Adana Demirspor kulübünün alt yapısıdır. Ben şunu söylüyorum, söz veriyorum; eğer elinizde yetenekli gençler varsa lütfen beni arayın, lütfen arayın ki ben o çocuklara sahip çıkayım” dedi.

Amatör Spor kulüp yöneticilerine seslenen Başkan Gökoğlu  “Geçtiğimiz 10 günlük süreçte, Gençlerbirliği’den iki tane futbolcumuzu Demirspor kulübü alt yapısına kazandırdık. Bu iki çocuğumuzu 1 Temmuzda başlayacak A Takım kampına götürüyoruz. Bunun gibi gençleri muhakkak kazandırmamız lazım. Devamlı dışarıdan profesyonel futbolcular alarak, aşırı derecede paralar veriyoruz. Bu borçların oluşmasındaki en büyük sebep budur. Evlatlarımıza sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘AMATÖR SPOR KULÜPLERİ, PROFESYONEL KULÜPLERİN FİDANLIĞIDIR’

Yeni teknik heyeti de tebrik ederek başlayan  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ne yazık ki istediğimiz süper lig hedefini gerçekleştiremedik. Bunu ifade ederken gerek yönetime gerekse teknik heyete baskı oluşturacak bir algı oluşturmak istemiyorum. Adana Demirspor’un kimliğine yakışan bir yapılanmanın içerisine girmek, yüksek idealler için çaba sarf etmek ama sportif ahlaktan da vazgeçmemek gerekir. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Adana Demirspor için çaba sarf ettik. Kulübün arkasında olmaktan dolayı çeşitli sıkıntılar da yaşadık. Amatör spor kulüpleri profesyonel kulüplerin fidanlığıdır. Amatör spor kulüplerinin içerisinde de dayanışma ruhunun oluşması gerekir.” diye konuştu.

U17 TÜRKİYE ŞAMPİYONU YÜKSEL GENÇLİKSPORLU OYUNCULARINA MADALYA

Daha sonra, U17 Türkiye şampiyonası final karşılaşmasında İstanbul Bağlarbaşıspor’u penaltı atışları sonucu 7-6 mağlup ederek kente şampiyon olarak dönen Yüksel Gençlikspor oyuncularına da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından madalya verildi. Yüksel Gençliksporlu oyuncularının başarısının madalya ile geçiştirilemeyecek kadar büyük olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, farklı hediyelerle de taltif edileceklerini belirterek, önümüzdeki yıl da kulübün tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları sözünü verdi. Yüksel Gençlikspor oyuncularına madalyalarını Başkan Sözlü’nün yanı sıra, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Mehmet Gökoğlu, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri ve Adana Demirspor’un yeni Teknik Patronu Giray Bulak taktı.
Yüksel Gençlik Spor Kulübü yöneticileri de, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Demirspor Kulübü Başkanı Mehmet Gökoğlu’na birer plaket takdim ederek teşekkür etti.

Daha sonra, platforma Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak ve yardımcıları çağrılarak, önceki Başkan Sedat Sözlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kulüp Başkanı Mehmet Gökoğlu tarafından çiçek takdim edilerek tanıtıldı.