Dura geçen sezon Bursa’da yapılan finallerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan incelemeler sonucu yoğun bakım ünitesinde bir hafta kaldı. Daha sonra böbrek yetmezliği ile sevenlerini üzmüştü. Eşi Necla Dura tarafından yeni bir böbreğe, yeni bir hayata kavuşan Tevriz Dura dün öğle saatlerinde Adana Havaalanı’na indi.

Ailesi, turuncu beyazlı taraftarlar ve kulüp yönetim kurulu Dura’yı havaalanında Adanaspor ve Türk Bayrakları ile karşılarken coşkulu törende göz yaşları sel oldu.

Tevriz Dura basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

“Öncellikle hastalığım boyunca yanımda olan sevenlerime, arkadaşlarıma, dostlarıma, sanal ortamda destek veren herkese teşekkürü borç bilirim. Uzun bir periyottan sonra artık Adana’dayım. Eşim Necla Dura tarafından artık ikinci hayatımdayım. Tedavimi sürdürürken tüm hastane çalışanları yanımda oldu. Hepsini Antalya’da Adanasporlu yaptık. Bu sezon basketbol takımımıza da futbol takımımıza da şampiyonluklar temenni ederim.”

Öte yandan Tevriz Dura ayağının tozu ile Adanaspor basketbol takımı antrenmanına gitti. Yaklaşık 1,5 saat antrenmanı takip eden Dura ve yönetimi sporculara ve antrenörlere başarılı bir sezon geçirme dileğinde bulundu.