Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Kulübü’nün (TSYD) geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı genel kurulun ardından Oğuz Tongsir başkanlığındaki yeni yönetimin ilk ziyaretçisi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) oldu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Tongsir’i yeniden göreve seçilmesinden dolayı kutlarken, gerek ÇGC ve gerekse de TSYD’nin kardeş kuruluşlar olduğunu dile getirerek, en geniş anlamda işbirliğinin bundan böyle de devam edeceğini söyledi.

Başkan Esendemir, “Her geçen gün bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kalan meslektaşlarımıza sahip çıkmak, sorunlarına çözüm üretmek, yanlarında olmak en büyük hedefimizdir. Meslektaşlarımızın ekonomik ve özlük haklarının kazanılması ve korunması konularında ÇGC ve TSYD olarak ortak çabalar geliştirebiliriz. Basın çalışanlarının sosyal, kültürel ve mesleki gelişimleri açısından bir çok projede işbirliği içerisinde hareket edebiliriz. Ben bu anlamda yeni dönemde daha sıkı bir işbirliği içerisinde olacağımıza inanıyorum.

Bu düşünceler doğrultusunda; yeniden göreve seçilmenizden dolayı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir de Esendemir’in ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek, “Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. TSYD olarak mesleki kuruluşlarla bundan böyle de işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.