Tufanbeyli’de, Kaymakam Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Recep Bali ile jandarma, emniyet, meclis üyeleri ile esnaf teşkilatını temsilen Tufanbeyli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma Sardoğan ve TESK ve TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ın Ankara’da bulunması nedeniyle,  temsilen S.S. Güney Bölge Birliği Başkan Vekili Muhammet Yalçın’ın da katıldığı toplantıda, Enerjisa Termik Santrali Temsilcileri de hazır bulundu.

 

Gayet sıcak ve samimi bir ortamda geçen yemekli toplantıda, ilçe yöneticileri ve esnaf temsilcileri, termik santralin bölge açısından büyük önem arz ettiğini, böylesine büyük yatırım ortamından, Tufanbeyli halkının da en uygun şekilde yararlanması gerektiğini belirterek, Enerjisa temsilcilerinden destek istediler.

 

İlçe yöneticileri, özellikle termik santral için alımı yapılan taşımacılık, yakacak, yiyecek, giyecek, konaklama ve işçi ihtiyaçlarının ağırlıklı olarak Tufanbeyli’den yapılması, dışarıdan gelenlere göre eşit ücret verilmesi gerektiğini, bunun aksinin kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

 

Enerjisa temsilcileri de, dedikoduların aksine, halen termik santralde çalışan 60’ı Güney Koreli olmak üzere bin işçi ile 250 kalifiye elemanın yüzde 50’sinin Tufanbeyli merkez ve köylerinden karşılandığını, ihtiyaçlarının da firma isimleri verilerek ilçe merkezinden giderildiğini belgeleriyle ortaya koydular.

 

Bunun üzerine yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda, bölgede 4 yeni termik santral yapımının daha planlandığına işaret edilerek, gelecekte benzer sorunların yaşanmaması ve yatırımlardan Tufanbeyli halkının en üst seviyede yararlanması için yatırımcı firma temsilcilerinin daha hassas davranması gerektiği kabul görürken, ilçede sosyal projelere de ağırlık verilmesi, bu paralelde termik santral adına okul, kütüphane, park vs yatırımlarında gerçekleştirilmesi kabul edildi.

 

Ayrıca, toplantıda, sorunlarının dile getirileceği bir komite oluşturulması kabul edilirken, komitenin de sorunları ilk elden termik santral yönetimine iletmesi ve seri çözümler üretilmesi de prensip olarak kabul gördü.

 

Öte yandan, toplantıda Tufanbeyli’de hizmet veren otobüsçü ve dolmuşçu esnafının sorunları da masaya yatırılarak, çözüm konusunda söz alındı.