Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil, 27-10 Aralık tarihleri arasında Adana’da Ramada Otel’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası’na ulusal ve uluslararası kuvvet derecesi sıralamasında en üst sırada yer alan unvanlı Milli Takım sporcularının karışılacağını söyledi.

Turnuvanın gerçekleşmesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın büyük katkılarının bulunduğunu belirten Tuncil,konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana’da gerçekleştirilecek turnuva için haftalardır büyük hazırlık yapıyoruz. Bizlere güvenerek kentimizde Türkiye Şampiyonası yapılmasını sağlayan Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ı mahcup etmeyeceğiz.  Yerel yöneticiler ve İl Spor Müdürlüğü’nün desteğiyle Türkiye’nin en ünlü 14 milli takım sporcusunu Adana’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Turnuvaya, Uluslararası Büyük Usta (GM) unvanına sahip Dragan Solak, Alexander Ipatov  ve Kıvanç Haznedaroğlu'nun yanı sıra, Uluslararası Usta (IM) unvanına sahip Mert Erdoğdu, Umut Atakişi ve Uluslararası Kadın Büyük Usta Betül Cemre Yıldız ve Orhan Eminov ile birlikte toplam üst düzey 14 sporcu katılacak. Turnuvada Adana’nın yetiştirdiği büyük usta Barış Esen’in temsil etmesi ev sahibi olarak bizleri daha da heyecanlandırıyor.”

-DERECEYE GİRENLER AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK-

Tuncil, 15 gün sürecek turnuvayı Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, yönetim kurulu üyeleri ve diğer üst düzey yöneticilerin izleyeceğini, turnuvada dereceye girecek sporculara plaket ve diğer armağanların yanı sıra toplam 25 bin TL para ödülü dağıtılacağını kaydetti.

Turnuvada ilk sıraları alacak sporcuların Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Türk Milli Takımı olarak ülkeyi temsil edeceklerini ifade eden Tuncil, “Turnavada birinci olan sporcular 11-24 Mayıs tarihleri arasında Kosova’da gerçekleştirilecek Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonasına katılacaklar” dedi.

-TURNUVAYA KİMLER KATILACAK ? –

Türkiye Şampiyonası’na katılacak milli takım sporcularının isimleri şöyle:

Dragan Solak, Alexander Ipatov, Barış Esen, Kıvanç Haznedaroğlu, Mert Erdoğdu, Umut Atakişi, Orhan Eminov, Betül Cemre Yıldız, Bahadır Özen, Eren Ererdem, Şiar Yaran, Mustafa Yelken, Doğan Küçük, Murat Yelligedik.