Adana Demirspor'da artık nefesler tutuldu. Pazar günü zorlu bir maça çıkacak olan mavi lacivertliler en azından play-off'a kalmak istiyor. Bunun içinde kaybedilen puanların devamında Tavşanlı takımını 5 Ocak Stadı'nda yenmek istiyor. Bunun için de tüm hazırlıklar tamamlandı. Takımda genel olarak moral bozukluğu yavaş yavaş dağılmaya başladı.

Takımın teknik patronu Mustafa Uğur, hafta başından beri bu maçın haritasını çıkarıyor.  Bu zorlu maç ile ilgili teknik direktör Mustafa Uğur, "Ya tamam ya devam maçı olacak. Bunun için sahaya çıkacağız. Yenersek play-off şansımız devam edecek. Yenemezsek bu anlamda sıkıntı olacak. Biz kesinlikle galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz."dedi.

Maçın hakemi Suat Arslanboğa ileilgili de konuşan Mustafa Uğur,"Bu sezon hakemlerin hataları kararlardan çok etkilendik. Adeta hırpalandık. Suat Arslanboğa bizim Ankaragücü maçını yönetti. İyi de bir yönetim gösterdi. Gördüğünü çalan net bir hakem. Biz hiç bir zaman bizi tutsunlar demiyoruz tarafsız maç yönetsinler yeter."diye konuştu.

----------------------------

Emre Selen'in başarısı

 

Adana Demirspor A takımı ile birlikte de idmanlara çıkan genç file bekçisi Emre Selen, önceki gün İstanbul'da Galatasaray ile oynanan A2 maçında penaltı atışını kurtardı. Demirspor 1-0 öne geçtiği maçta 75. dakikada beraberlik golünü yedi. Bu sırada hakemin penaltı kararıyla Galatasaray atışı kazandı. Ancak, başarılı file bekçisi Emre Selen, penaltı atışında gole izin vermedi. Emre henüz A tıkım ile birlikte ilk onbirde sahaya çıkamadı.

--------------------------------------------------------

Hakem Malatya bölgesi

 

Pazar günü oynanacak olan Adana Demirspor Tavşanlı Linyitspor maçını malatya bölgesinden Suat Arslanboğa yönetecek. Suat Arslanboğa son olarak Ankara'da oynanan Ankaragücü-Adanaspor maçını yönetti. Bu maçı Demirspor bilindiği üzere 4-1 kazanmıştı. Suat Arslanboğa'nın yardımcılığını ise Ardahan bölgesinden Özgür Erten ile Mardin bölgesinden Nurettin Çiçek yapacak. Adana Demirspor, Suat Arslanboğa ile bir kez sahaya çıktı ve galip geldi. Arslanboğa, Tavşanlı'nın iki maçını yönetti. Tavşanlı ekibi 1 galibiyet ve bir de yenilgi aldı.

-----------------------------

Tavşanlı takımı daha pahalı

Ligde son oynanan maçlardaki ilkonbirler baz alındığında demirspor'un bu haftaki rakibinin demirspor'dan daha panalı bir kadro oluşturduğu görülüyor. Tavşanlı takımının ilkonbir değeri 2.05 Milyon euro olurken, Adana Demirspor'un ilk onbirinin rakamsal boyutu ise 1.80 Milyon euro...Genellikle PTT 1.liginin en ucuz rakamlara kurulan takımı Adana Demirspor olarak göze batıyor. Buna rağmen Demirspor, zirvedeki yerini korumaya ve hedefini sürdürmeye devam ediyor.

------------------------------------

Demirspor daha golcü

Hafta sonu 14.00'da 5 Ocak Stadı'nda oynanacak olan Adana Demirspor-Tavşanlı Linyitspor maçı büyük heyecana sahne olacak. Demirspor play-off umudunu sürdürmek, Tavşanlı takımı ise kümede kalmak  için sahaya çıkacak. İstatistik bilgilerine bakıldığında  Demirspor 49 gol atarken, tavşanlı takımı ise 29 gol atttı. böylelikle Demirspor'un daha golcü olduğu ortaya çıkıyor. Demirspor'da Junıor 14, Erçağ 7 ve Erman 4 gol atıp en golcüler olurken, Tavşanlı takımında ise Abdi 5, Ferhat 4 ve Murat 3 gol atarak konuk takımın en golcüleri oldular.

 

DEMİRSPOR’DA SEÇMELER İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

 

Adana Demirspor Kulübü Alt Yapı seçmeleri için kayıtların başladığı

bildirildi. Kayıtlar, 1988-2006 yılı doğumlularını kapsıyor.

Yeni İstasyon Civarı Oscar Müzikhol bitişiğinde bulunan Adana Demirspor

Kulübü Futbol Okulu’na yapılacak olan başvurularda nüfus cüzdanı ve sağlık

raporu isteniyor.

Geleceğin büyük futbolcuları ve kalecilerini yetiştirmek için seçmeler

yapacaklarını ifade eden mavi-lacivertli kulübün alt yapı sorumlusu Kemal Akay

Bahalı, “Amacımız Adana Demirspormuz ve Türk futboluna kaliteli futbolcular

kazandırmaktır” dedi.