Amatör Spor Kulübü Tesislerinde düzenlenen programda Vali Demirtaş, iftardan önce federasyon binasını gezerek Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Bozan’dan bilgiler aldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın da hazır bulunduğu programda Vali Demirtaş bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun 33. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirterek başlayan Vali Demirtaş, “Bugün bu topraklarda sonsuza dek var olmak istiyorsak genç neslimizi ilim, irfan, spor ve kültür başta olmak üzere dünya milletleriyle rekabet edecek seviyede donatmalıyız. Onları milletimize, ailelerine, arkadaşlarına ve spor yaptıkları kulüplerine örnek gençler olarak yetiştirmeliyiz. Tüm bunları yaparken sağlam bir bedenin, salim bir düşünceye sahip bir kafanın ilk basamağı olduğunu da unutmamalıyız.” dedi.
Gençleri hem ruhsal hem de fiziksel anlamda zinde tutacak çalışmaların özenle hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Demirtaş, “Onları kendini geliştiren, dünyayı okuyabilen, eleştirel bir bakış açısıyla sorgulayan bireyler olarak bugünün ve geleceğin dünyasına hazırlamalıyız. Gençlerimize yapılan yatırımın, geleceğimize yapılan yatırım olduğunu asla aklımızdan çıkarmıyoruz. Medeniyet yolculuğumuzda önümüze koyduğumuz hedeflerin gerçekleştirilmesinde, gençlerimizin en önemli rehberlerinden birinin de spor olduğunu biliyoruz. O sebeple amatör spor kulüplerimizin de bizlerin en önemli paydaşı olduğunun bilinmesinde yarar görüyorum.” şeklinde konuştu. 


Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde son yıllarda amatör sporlara ve sporculara çok ciddi yatırımlar ve yardımlar yapıldığını hatırlatan Vali Demirtaş,  “Bu yatırımların hız kesmeden devam etmesi için bizler de yerelde 197 amatör spor kulübümüze elimizden gelen tüm imkanlarla destek vermeyi sürdüreceğiz. Bu vesile ile tüm amatör kulüplerimize, sporcularımıza, hakemlerimize, müsabakalarda görev alan sağlık ve güvenlik personelimize çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.  
Konuşmasının ardından Vali Demirtaş’a, Yüksel Gençlik Spor Kulübü Başkanı Kemal Yüksel ile Denizli Mithatpaşa Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Sünme tarafından amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı plaket takdim edildi. Program, iftar yemeğinin yenmesi ve yemek duasının yapılmasıyla son buldu.